Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Δελτίο τύπου

        
        ΚΑΘΑΡΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ
   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ           ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ
                ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ



                                                                                             Πάτρα 07/07/ 2019

 "Στο ίδιο έργο θεατές οι πυροσβέστες, είμαστε αναγκασμένοι να εναντιωθούμε στους κομματικοποιημένους εκπροσώπους που θέλουν να βγάζουν ανακοινώσεις με ψευτοκαταγγελίες"
Στην πορεία με ασταμάτητες ενέργειες, η ρήξη με τις κομματικοποιημένες τακτικές στην ρίζα του συνδικαλισμού χρειάζεται διάρκεια και πάλη. Δεν είναι εύκολο να επικρατήσει κάνεις διότι οι συμπεριφορές ένθεν και ένθεν ευαγγελίζουν την ανεξαρτησία και την ορθή κατεύθυνση όμως ελάχιστοι εκπρόσωποι έχουν αμεροληψία και αγωνίζονται με γνώμονα το κοινό συμφέρον.
Τα προβλήματα των πυροσβεστών τόσο στην περιφέρεια δράσης μας αλλά κατ επέκταση στην επικράτεια είναι πολύπλοκα και θέλει ψυχή για να επικρατήσουν τα αυτονόητα.
Η Καθαρή Εκπροσώπηση σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, με αποφάσεις εν όψη των εθνικών εκλογών ώστε να τεθεί το πλαίσιο όπου θωρακίζει τα ζητήματα του πυροσβέστη,
μακριά από νοοτροπίες αντεκδίκησης όπου πλανώνται τελευταία από παράγοντες συνδικαλιστικούς και υπηρεσιακούς που θέλουν να αναρριχηθούν εκμεταλλευόμενοι το ενδιαφέρον που τους δείχνουν οι πολιτευτές από κάθε κομματικό περιβάλλον, περνώντας ως ανταλλαγή ο καθένας για ιδιωτικό όφελος, ότι συζητιέται κάτω από το τραπέζι.
Η καθαρή Εκπροσώπηση αμερόληπτη με βασικό γνώμονα τα ζητήματα της περιφέρειας μας κάνει ξεκάθαρα γνωστό ότι ουδέποτε θα μπει σε τέτοια τριπάκια και ζητάει άμεση μεταστέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πατρών λόγω ότι σε επικείμενη σεισμική δόνηση θέτει σε κίνδυνο το πυροσβεστικό προσωπικό καθώς μιλάμε ξεκάθαρα για τις πανάρχαιες εγκαταστάσεις στην οδό Μπιζανίου 3 πλατεία Πυροσβεστίου που μόλις τον περασμένο χρόνο έχτισαν και κάλυψαν όπως όπως τα σίδερα του σκυροδέματος που είχαν πραγματικά διαβρωθεί από τον περασμένο αιώνα, ενώ ενημερωτικά αναφέρουμε ότι το κτίριο έχει ανεγερθεί το 1912. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί η ακαταλληλότητα του κτιρίου σε θέμα υγιεινής και ασφάλειας. Είναι λοιπόν τραγικό όλοι να σφυρίζουν αδιάφορα.
Καταγγέλουμε ευθέως λοιπόν και κατά πάντως υπευθύνου ενώ δεν θα σταθούμε μόνο σε αυτήν την ανακοίνωση.
Στην ατζέντα των ζητημάτων μας είναι η άμεση αποζημίωση των επιφυλακών, οι
άμεσες ενέργειες της Περιφέρειας μας για την ίδρυση του 2 ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πατρών εφόσον έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, οι υπηρεσιακοί παράγοντες αδιαφορούν παντελώς ώστε να περνάει ο καιρός με αναποτελεσματική έκβαση.
Να εκδοθεί άμεσα λοιπόν το έγγραφο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αναγκαιότητα της ασφάλειας των πολιτών της Αχαϊκής πρωτεύουσας ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αναφέρει ότι αν συμβεί δεύτερο παράλληλο σοβαρό συμβάν στην πόλη των Πατρών οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.
Επίσης απαρατήρητη είναι η διαφάνεια και ζητάμε να μας δώσουν οικονομικά στοιχεία από τις καταναλώσεις σε καύσιμα κατά την αντιπυρική περίοδο του 2018, όπως έχουν κάνει ανάλογα άλλες υπηρεσίες στην περιφέρεια μας.
Άμεσος έλεγχος οχημάτων με επιτροπή που θα συμμετέχει και εκλεγμένος εκπρόσωπος του Σωματείου μας διαφορετικά οι ευθύνες θα είναι τεράστιες ενώ δεν ξεχνάμε το γεγονός που συνάδελφος έμεινε χωρίς τιμόνι σε πυροσβεστικό όχημα. Που είναι άραγε αυτή η ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ); Απομακρύνθηκε κανείς γι αυτό; αλλά μάλλον στο ντούκου πέρασε.
Επίσης κάτι που κατά κόρον γίνεται στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Πατρών αλλά και γενικότερα στην περιφέρεια μας, είναι ότι τσ δασικά περιπολικά τα επανδρώνουν όλο οι ίδιοι συνάδελφοι. Ας το κοιτάξουν καλά, αυτό οι αξιωματικοί υπηρεσίας, βέβαια όταν πρόκειται για υπαξιωματικούς που είναι και συνδικαλιστές είναι ακόμα πιο τραγικό.
Θέλοντας να ξεκαθαρίσουμε ότι τίποτα δεν θα αφήσουμε στην τύχη οφείλουμε να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του πυροσβέστη και δεν θα κάνουμε πίσω σε καμία τακτική από όπου και να προέρχεται ενώ το βασικότερο είναι ότι δεν κάνουμε εκπροσώπηση ούτε για να αναβαθμίζεται το πέτο μας ούτε για να είμαστε στο προσκήνιο.
 
Δράττουμε έμπρακτα καθημερινά με κριτική ενώ παρεμβαίνουμε στο πλαίσιο αυτό που έχουμε δικαιοδοσία και γινόμαστε γνώμονας. Είμαστε δίπλα σε όλους τους πυροσβέστες και θα επισκεφθούμε όλες τις υπηρεσίες της περιφέρεια μας.
Σχετικά όμως με την ανακοίνωση της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Δυτικής Ελλάδας που φέρει την υπογραφή του (προέδρου της κλήρωσης *) έχουμε να τονίσουμε ότι ο χρόνος που επέλεξε να κρίνει την επιφυλακή αλόγιστη είναι καθαρά ένα μανιφέστο που θέλει να διατηρήσει τους ψηφοφόρους του.
Ουσιαστικά για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση ο ίδιος αλλά και οι συνεργάτες του δεν έχουν
 κάνει καμία ενέργεια. 
Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον χρόνια τώρα την αναποτελεσματικότητα της τακτικής αυτής του Προέδρου της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Δυτικής Ελλάδας και λυπούμαστε που παίζει ξεκάθαρα σκοπιμότητες. Άφησε τόσα χρόνια να διονίζετε αυτό το μέγα θέμα της επιφυλακής, ενώ όφειλε να έχει φέρει αποτελέσματα και όχι μια φορά το χρόνο να βγάζει μια ανακοίνωση και με πλευρικές κινήσεις να στηρίζει ξεκάθαρα τα αντίθετα από αυτά που δήθεν κατακρίνει.
Το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων ( ΜΕΤΠΕ ) είναι μια καινούρια τομή αποτελεσματική για το Πυροσβεστικό Σώμα και αυτό φαίνεται από τις πρώτες επεμβάσεις στην περιοχή της Αττικής. Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι έτσι τόσο απλά λύθηκαν όλα τα ζητήματα του Πυροσβεστικού Σώματος. Αυτό απαιτεί ποιο Ριζοσπαστικές τομές, δημιουργεί όμως άσχημη εντύπωση τα πρόωρα συμπεράσματα στην ανακοίνωση που προέρχεται από ένα πρόσωπο κεντρικό της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Δυτικής Ελλάδας και πρόεδρο της, κ. Β. Φερτακη  καθώς εκείνο που του διαφεύγει παντελώς είναι ότι σήμερα έχουμε εκλογές και η ασφάλεια της χώρας μας είναι στα χέρια των πυροσβεστών.
Χωρίς προσωπικές αγκυλώσεις και χωρίς κομματικές γραμμές η θέση μας ως εκπρόσωποι είναι να είμαστε στην πρώτη γραμμή σε όλα τα επίπεδα διότι το πυροσβεστικό αίσθημα μετά την καταστροφή στο Μάτι έχει πληγωθεί. 
Είναι θλιβερό άνθρωποι που εκπροσωπούν πυροσβέστες, να είναι ταυτόχρονα και οι ίδιοι που ευθύνονται για τα προβλήματα και τις άστοχες τακτικές τους, στα τόσα χρόνια που άσκησαν το ρόλο του εξυπηρετητή να βγαίνουν να κρίνουν τον ίδιο τον Αρχηγό μας,
αλλά και γενικότερα την φυσική ηγεσία μας. Αν ήταν για καμιά απόσπαση η μετάθεση θα τους εξυμνούσαν..
Αντί λοιπόν να έχει θωρακίσει την αποπληρωμή των επιφυλακών γιατί καλώς η κακώς η φύση της εργασίας είναι τέτοια και το ξέρουμε καλά όλοι εμείς οι πυροσβέστες αυτό, που είμαστε η αιχμή του δόρατος και όχι στα συνδικαλιστικά γραφεία.
Κ. Φερτάκη είστε επικίνδυνος για την εκπροσώπηση και αυτό το δείχνεται, δεν σας έχουμε καθόλου εμπιστοσύνη διότι γνωρίζουμε την τακτική σας, ενώ το χειρότερο είναι ότι είστε  Αναποτελεσματικός. Το μόνο που σας παραδεχόμαστε είναι ότι με μεγάλη επιτυχία Διαφυλάταιττε τους υποστηρικτές σας ώστε να έχετε μια θέση ευθύνης ενώ δεν ανταποκρίνεστε στο ύψος των περιστάσεων.
Θα ήσασταν εσείς ο ίδιος πάλι που με τέτοιες ανακοινώσεις θα βγαίνατε να κατακρίνετε αν γινόταν κάτι καταστροφικό τον ίδιο τον Αρχηγό μας.
Σαφώς και οι επιφυλακές αυτήν την δεδομένη στιγμή είναι αναπόφευκτες όμως ότι θα έπρεπε να αποζημιώνονται ούτε λόγος.
Το ότι τονίζεται τα κενά την δεδομένη χρονική στιγμή που ο πολιτικός χρόνος είναι κενός, δείχνει την ανευθυνότητα που αντιμετωπίζεται τα σημαντικότερα ζητήματα. Είστε η διοίκηση του κλήρου όπου αγνοείται την νομιμότητα και έχετε ξεχάσει ότι εκκρεμούν αποφάσεις κατά της εκλογικής σας διαδικασίας, οπότε τίποτα δεν μας φαίνεται περίεργο από τα όσα γράφετε. Ωστόσο ο μόνος σκοπός σας τόσα χρόνια είναι να διατηρήσετε με οποιοδήποτε τρόπο την ψευδαίσθηση ότι κάτι κάνετε, για να κρατάτε  το "Γραφείο Μεταθέσεων" 
με μυστήριο τρόπο, ώστε να φέρνει τα άρθρα για να κρατάει στην Αθήνα όσους έχουν οργανική θέση με τόπο συμφερόντων την Πάτρα, ενώ παράλληλα να φέρνεται στην Πάτρα όποιον σας στηρίζει.
Αυτό μας ξεπερνάει και δείχνει το θράσος σας και την αλαζονική σας στάση.
Συμπερασματικά διαβεβαιώνουμε ότι γνωρίζουμε σχεδιάζουμε και κάνουμε γνωστό ότι οι τσάμπα μάγκες με ανακοινώσεις ψευτοκαταγγελιών χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις είναι  στόχος μας να σταματήσουν.
Όταν μιλήσαμε για προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα και για αύξηση 20% στο βασικό μισθό του Πυροσβέστη μας είπατε πως δεν ξέρουμε. Όχι συνάδελφοι γνωρίζουμε πολύ καλά και σας πληροφορούμε ότι τα παιχνίδια κάτω από το τραπέζι τέτοιων τύπου εκπροσώπων είναι θέμα χρόνου να τα σταματήσουμε. Έτσι δεν θα έχουμε επιφυλακές με το παραμικρό και στην περίπτωση που έχουμε να αποπληρώνονται άμεσα.
Άνθρωποι εκπρόσωποι που φέρουν άστοχα επιχειρήματα με το να περιγράφουν τα προβλήματα με στυλ καταγγελίας είναι ξεκάθαρη η ηττοπάθεια τους και δεν μπορούν να φέρουν λύσεις. Και πόσο μάλλον τώρα, σε μια στιγμή που η χώρα βρίσκεται
 σε εκλογική διαδικασία, το μόνο που τους ενδιαφέρει με αυτό είναι να δικαιολογήσουν ότι δήθεν αγωνίζονται.. 
Ο αγώνας ο καθαρός είναι άλλος και δεν θα διστάσουμε να δράττουμε από οποία θέση και να βρεθούμε.

                                             Εκ της Καθαρής Εκπροσώπησης