Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Δελτίο τύπου

         ΚΑΘΑΡΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ
  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
 ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ
   ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ



                                                                                                                    
                                                                                                             Πάτρα 16/09/2018

 Θέμα: «Ενέργειες και στόχοι που αντισταθμίζουν τα ουσιαστικά προβλήματα των πυροσβεστών»


  Σε μια περίοδο που οι πληθώρα ανακοινώσεις και πληροφορίες γίνονται ανεύθυνα με σκοπό ουσιαστικά να παραπληροφορούν να πανικοβάλουν και να εξυπηρετούν συμφέροντά που τα προωθούν Σωματεία που ο μόνος τρόπος να έχουν λόγο ύπαρξης είναι να έχουν πρόσβαση ακόμα και σε φορείς αρμοδιότητας ώστε να πετύχουν κάτι που αντιβαίνει την νομοθεσία ώστε μετά να εμφανίζονται ως από μηχανής σωτήρες για να λύσουν τα τεχνηέντως επιδιωκόμενα προβλήματα και φυσικά πίσω να κρύβονται και να εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα.
Αυτές οι πρακτικές έχουν μείνει στην παλιά νοοτροπία και δεν θα τις αφήσουμε πλέον να επαναληφθούν. Όποιοι χρόνια τώρα παίζουν με την νομιμότητα και την υπόληψη των πυροσβεστών τους πληροφορούμε ότι το τίμημα θα είναι ακριβό, για τυχόν λάθη, τυχόν άγνοια νόμου και τυχόν οτιδήποτε άλλο σκαρφίζονται για να εξυπηρετήσουν οποιοδήποτε άλλο σκοπό έχουν, καθώς αυτές οι τακτικές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. 
Με αφορμή κάποια "πουλάκια" όπου κελαηδούν και παίρνουν τον λόγο τώρα τελευταία και μιλάνε για την σειρά των μονιμοποιηθέντων υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος που προέρχονται από τους Π.Π.Υ. ότι δηλαδή δεν θα μετρήσουν την σειρά τους από τότε που εξήλθαν από την σχολή, αλλά από την ημερομηνία της μονιμοποίησης τους, θέλουμε ξεκάθαρα να πούμε προς όλους και ιδικά προς τους νομικούς του σεβαστού Αρχηγείου μας, πως η σειρά των νέων μονίμων υπαλλήλων που προέρχονται από τους Π.Π.Υ. είναι η 77α.
Σειρά που χαρακτηρίζει τη χρονιά που έχουν αποφοιτήσει από την σχολή και εν συνεχεία έχουν αποκτήσει τα καθήκοντα του μόνιμου προσωπικού.
Κατ' επέκταση έχει περάσει αρκετό χρονικό διάστημα και υπάρχουν πολλές Διαταγές σε εκκρεμότητα όπως: Ταυτότητες, βιβλιάρια υγείας, στολές οχτάρες, οργανόγραμμα για αμετάθετο διότι κατέχουμε οργανική θέση στο Πυροσβεστικό Σώμα από το 2012, άμεση καταβολή των μισθολογικών κλιμακίων, επιστροφή των παράτυπων φορολογικών κρατήσεων, άμεσα αποπληρωμή των εκτός έδρας του 2018, καθώς και συμμετοχή στην σχολή Αρχιπυροσβεστών διότι την νομοθεσία την γνωρίζουμε καλά.
Όμως συνάδελφοι όλα αυτά απαιτούν ενέργειες σοβαρές με διαφάνεια και την ένωση όλων μας. Αφήστε τις κριτικές και τα πλήκτρα και αφιερώσετε χρόνο για ενδιαφέρον και σωστή ενημέρωση. Δεν είναι δυνατόν Πυροσβέστες πυροσβεστριες να στηρίζεται παρελθοντικές τακτικές και να περιμένουμε αποτελεσματικές λύσεις διότι εσείς αλλάζετε την μοίρα αυτού του Σώματος. Δεν θα διαπραγματευτούμε τίποτα από όλα αυτά και φυσικά την μονιμοποίηση των υπολοίπων συναδέλφων (121) καθώς και το 24ωρο των συναδέλφων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης σε άμεσο χρόνο όπου θα καλύψει το μεγάλο κενό των υπηρεσιακών αναγκών, αλλά και την ολοκλήρωση για το 12μήνο των πιο αδικημένων πυροσβεστών, των εποχικών.
Με ξεκάθαρη ματιά λέμε Όχι στα σχέδια του παλιού κατεστημένου των συνδικαλιστών που φέρουν περίεργες προτάσεις κάτω από το τραπέζι ώστε να ξαναρχίσουν το διαχωρισμό.
Δεν θα αφήσουμε τίποτα να περάσει απαρατήρητο. Παρακολουθούμε τις ενέργειες όλων και τα μέτωπα είναι πολύπλευρα αυτό όμως δεν μας απομακρύνει από τον στόχο μας αλλά μας δυναμώνει και βλέπουμε ξεκάθαρα τον στόχο μας.
Συνάδελφοι συναδέλφισσες,
Στηρίζουμε την Καθαρή Εκπροσώπηση σε όλη την επικράτεια για να αντισταθμίσουμε σε αρκετά μεγάλο βαθμό την ορθότητα των ζητημάτων μας και τελευταία καλούμε όλους τους Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, αλλά και μόνιμους παλιότερους και νεότερους να κάνουν την αίτηση στο Δ.Σ. της Ένωσης υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας για Σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης με θέμα εκλογική διαδικασία ώστε να δοθεί η ευκαιρία να μπούμε δυναμικά στην ανάδειξη των ζητημάτων όλων των πυροσβεστών. Είναι γεγονός ότι αυτή η ενέργεια σας θα φέρει αποτέλεσμα στο αδιέξοδο που μας έχουν οδηγήσει τα μέχρι σήμερα τερτίπια των οργανώσεων του συνδικαλιστικού κατεστημένου. Ζητήματα που θίγουμε σε αυτό το δελτίο τύπου αλλά και που έχουμε ξεκάθαρα εκφράσει όπου βρισκόμαστε με αρμόδιους.
Όλα αυτά είναι μια πραγματική ευκαιρία να μπούμε μπροστά με καθαρή εκπροσώπηση και να σας πληροφορήσουμε όλους τους Πυροσβέστες πανελλαδικά ότι στόχος μας είναι όλα τα ζητήματα με πρωτοβουλία καθαρή και με διαφάνεια να επιτρέπει η σωστή έκβαση των ζητημάτων μας. Δεν θα παρεκκλίνει της πορείας μας για αναβάθμιση των μισθών μας τα επιδόματα μας αλλά και με αξιοπρέπεια στους νέους συνταξιούχους που θα εξέλθουν του Σώματος. Δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω και με όλους τους Πυροσβέστες στο πλευρό μας θα ασκήσουμε ορθά τα συμφέροντα μας, οικονομικά και κοινωνικά αντίστοιχα, αποθαρρύνοντας πολλούς, που με ύπουλες τακτικές εξυπηρετούν κάποιους σκοτεινούς κύκλους. Άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος μας.
Με Καθαρή Εκπροσώπηση των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος έμπρακτα δεν αφήνουμε περιθώριο και με δυναμικές ενέργειες αμέσως μετά την επόμενη μέρα της εφαρμογής των καταστατικών διαδικασιών ξεκινά ο αγώνας από την δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά.
                                        Εκ της Καθαρής Εκπροσώπησης