Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Σύσταση επιτροπής διαχείρισης εφαρμογής του Νόμου 3938/11

   ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
  ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
 ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ
               ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
               Κολοκοτρώνη 20 Πάτρα 5ος Όροφος
                          Τηλ: 6977223123
                                                                          https://sppunotde.blogspot.gr

                                                                             https://sppyne.blogspot.gr

   Αριθμ. Πρωτ. 79                                                                             Πάτρα 24 Απριλίου 2017

                                                                           ΠΡΟΣ
                                                                  ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ


Θέμα: «Σύσταση επιτροπής διαχείρισης  εφαρμογής του Νόμου 3938/11»

Συνάδελφοι/σες ,

Η προσπάθεια που κάνουμε να επιλύσουμε το κατά προτεραιότητα ζήτημα μας  προς όλους τους φορείς πολιτικούς, υπηρεσιακούς , συνδικαλιστικούς, αποτελεί επίμονη στρατηγική και προπάντων οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί τόσο εμείς όσο και εσείς . Τελευταία πρέπει να δείξετε ωριμότητα και δυναμικότητα μέσα από τον θεσμικό ρολό του Σωματείου σας.
 Χτες σε μια πολύωρη εποικοδομητική συζήτηση με το Γραμματέα του Σωματείου ΠΠΥ Αττικής κ. Γιαννάκο Βασίλειο αλλά και από καιρό με παρά πόλους υγιείς συνδικαλιστικούς μας φορείς ανά την Ελλάδα  βρισκόμαστε να επεξεργαζόμαστε  τα αυτονόητα, δηλαδή έναν αποτελεσματικό  τρόπο  αντιμετωπίσεις του δύσκολου  ζητήματος μας.

1) Εφαρμογή της Πρότασης  που έχουμε κατάθεση στον Πρωθυπουργό  με επισυναπτόμενο το Σχέδιο Π.Δ. (Εφαρμογή του νόμου 3938/11)
2) Επίσης μετά από αυτό την εξίσωση μισθολόγια των ΠΠΥ που ανανέωσαν.

Κάνουμε έκκληση σε όλα τα μελή μας,  αλλά και στα μη ενεργά μελή μας να επιστρέψετε στους κόλπους του σωματείου μας ώστε να αποτελέσουμε μια ποιο ουσιαστική και δυναμική πίεση, στο πλαίσιο που  έχουμε θέσει τον τελευταίο καιρό με τις γνώστες ενέργειες μας.
Τονίζουμε δε ότι ζητήματα για το καθηκοντολόγιο, το ωράριο κ.τ.λ.. πέρα από την ρητά προφορική εντολή του Αρχηγού είναι εφικτό να ακολουθούσουν και ανάλογες ξεκάθαρες Διαταγές. Αν ο Αρχηγός δεν το πράξει δείχνει ξεκάθαρα ότι μέσα σε τέσσερις μέρες αναιρεί την μόλις νωπή του εντολή και προς τους περιφερειάρχες αλλά και ενώπιον του Δ.Σ. του Σωματείου μας, αλλά ακόμα περισσότερο παραβλέπει την νομιμότητα την όποια ξεκάθαρα του τονίσαμε στην συνάντηση μας.
 Γνωρίζουμε και το είδαμε ξεκάθαρα ότι είστε απογοητευμένοι, όμως ας είμαστε ρεαλιστές και ας δούμε ότι πανελλαδικά αλλά και προπάντων στην περιφέρεια μας κατά το παρελθόν εναποθέσατε εσφαλμένα τις ελπίδες σας σε λάθος τακτικές που μας οδήγησαν εδώ.
 Φανήκαμε αδύναμοι ως σωματείο να ανταπεξέλθουμε σε χτυπήματα εκ των έσω, όμως όχι συνάδελφοι, αυτή η αδυναμία ήταν απλά η δημοκρατικότητα μας, που σας αφήσαμε να εκφραστείτε, όμως αυτά αποτελούν παρελθόν.
 Προτείνουμε και κάνουμε έκκληση να συσταθεί άμεσα μια επιτροπή διαχείρισης με το μοναδικό ζήτημα μας, από όσους πανελλαδικά θέλουν να συμμετέχουν σε μια ομάδα που θα είναι αντιπροσωπευτικά από διαφορετικά γεωγραφικά μέρη. Αυτό διότι πιάνουμε τον σφυγμό σας συνάδελφοι. Ας πάρουμε την τύχη στα χεριά μας, ας λειτουργήσουμε  με ωριμότητα και αποτελεσματικότατα εφόσον διαφαίνεται πως σύγκλιση θεσμικών οργάνων δεν  μπορεί να υπάρξει.
   «Τα του  Καίσαρα  στον Καίσαρα ».
Ξεσηκωθείτε και αυτό σας το λέμε βάζοντας αυτήν την φορά το πλαίσιο  στο συρτάρι του Πρωθυπουργού, αλλά και πριν πέντε μέρες στον Αρχηγό .
Πιστεύουμε και έχουμε εμπιστοσύνη ότι αυτήν την φορά θα πράξετε όλοι σας με κριτικό πνεύμα και συνειδητά αυτό που αρμόζει, κατά του καλά οργανωμένου σχεδίου που στις 16 Φεβρουαρίου ενταφίασαν τα κεκτημένα μας. Δεν θα αφήσουμε τώρα κανέναν ανεμπόδιστα να μας φέρουν και προ εκπλήξεων .
Πρόσφατα συνδικαλιστικός μας φορέας είχε θέσει  πλαίσιο, δήθεν για εννιά μέρες, μετά μας άλλαξαν μέσα σε δυο μέρες και ξέχασαν το πλαίσιο που δήθεν είχαν θέσει…. Μας είπαν ότι ευτυχώς που δουλεύουμε ακόμα…. και χρωστάμε χάρη....  Όχι συνάδελφοι….. χάρη δεν χρωστάμε σε κανέναν, το μοναδικό πλαίσιο είναι η νομιμότητα και πάνω σε αυτό το Σωματείο μας έβαλε τελευταία τις βάσεις και αυτό θα προασπίσουμε.
 Ο Αγώνας που ξεκινήσαμε είναι ηθικός, δίκαιος και ξεκάθαρος και θέλουμε διαφάνεια, γι αυτό όσοι θέλετε να συμμετέχετε επικοινωνήστε στα τηλεφωνά , 6977223123 ,6942277535.

                                                     Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                   Ο Πρόεδρος                                                                                 Ο Γραμματέας

    Οικονομόπουλος Γεώργιος                                                                    Πολίτης Παναγιώτης

   

Το περιεχόμενο της δεύτερης επιστολής που παρέδωσε το Σωματείο μας στον κ. Αρχηγό

      ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 
    ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
   ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ
                 ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
            Κολοκοτρώνη 20 Πάτρα 5ος Όροφος
                             Τηλ. 6977 223123
                                                                    https://sppunotde.blogspot.gr

                                                                       https://sppyne.blogspot.gr

Αριθμ. Πρωτ. 70                                                                             Πάτρα 19 Απριλίου 2017

                                                              ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
                                                                   ΠΡΟΣ
                                            κ. Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
                                               Αντιστράτηγο Βασίλειο Καπέλιο

Αξιότιμε κ. Αρχηγέ

Η οικονομική κρίση αναμφισβήτητα προήλθε, ενώ προηγήθηκε η κρίση αξιών. Έτσι γεννήθηκαν λανθασμένες πολιτικές επιλογές που επηρέασαν την πυροσβεστική μας οικογένεια.
Όμως γνωρίζουμε κύριε Αρχηγέ ότι το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος δεν μας διεκδίκησε, και αυτό το πληρώνουμε όλοι μας. 

Στις τελευταίες πολιτικές επιλογές διαφαίνεται ξεκάθαρα μια επίθεση στο Πυροσβεστικό Σώμα, που όλοι μας έχουμε καταλάβει ότι χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από μια κοινή προσπάθεια διότι θυματοποιούμαστε οι ΠΠΥ που η δουλεία μας είναι λειτούργημα.
Συγκεκριμένα κύριε Αρχηγέ η μη εφαρμογή του νόμου 3938/11 όπου ρητός και ανεμπόδιστα έδινε την δυνατότητα ένταξης μας στο Π.Σ. έχει επιφέρει πολλά προβλήματα.
Αξιοσημείωτα τα βασικά αίτια που δεν εφαρμόστηκε ο νόμος, είναι η άστοχη πολιτική επιλογή σε συνδυασμό με την "καθεστωτική συμπεριφορά νοοτροπίας'' που διέπει ιδιαίτερα το Σώμα μας, ενώ στα υπόλοιπα Σώματα όπου σε ανάλογη περίπτωση άπτεται η νομιμότητα. Σας θυμίζουμε την πρόσφατη (07/04/2017) Μονιμοποίηση 1149 Ειδικών Φρουρών της 7ης σειράς εισόδου στην Ελληνική Αστυνομία.  
Η ανεκτικότητα που δείχνουμε τόσο στην πολιτική αλλά και στη φυσική ηγεσία, η διάσπαση και η συνδικαλιστική μας ανικανότητα, δεν θα έπρεπε κύριε Αρχηγέ να είναι σύμμαχοι σας ώστε να μην πράξετε κατάλληλα από τη θέση σας για την έκδοση Διαταγής για εφαρμογή του νόμου.
Θεμελιώδη ζητήματα όπως η εφαρμογή του νόμου 3938/11 χρειάζονται σύγκλιση από τον Αρχηγό μας, δηλαδή από εσάς. Κάτι τέτοιο μη γελιόμαστε δεν έγινε ενώ γνωρίζουμε ότι από εδώ και στο εξής θα έρθουμε σε δύσκολη θέση προσπαθώντας να προασπίσουμε τα κεκτημένα μας, που έπρεπε χτες να ήταν εφαρμοσμένα.
Στο λεξιλόγιο μας δεν υπάρχει πλέον η λέξη διεκδίκηση αλλά οι λέξεις Ανασύνταξη, Εφαρμογή, Κινητοποίηση.
Με αυτήν εδώ την επιστολή, και την παρουσία μας εδώ σας κάνουμε γνωστές τις προτάσεις μας και πάνω από όλα έχετε ηθικό χρέος, και την ύστατη στιγμή να πρωτοστατήσετε σε έμμεση επίλυση του ζητήματος μας.
 Σε επικείμενη συνάντηση που μας υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός της Χώρας κ. Αλέξης Τσίπρας στις 11 Απριλίου στην Πάτρα, θα θέλαμε την παρουσία σας και την πρόταση σας και για τα λοιπά
 επιμέρους θέματα μας όπως ωράρια, καθήκοντα κ.τ.λ. Θεωρούμε ότι δεν θα αδιαφορήσετε.   
Σας καλούμε κύριε Αρχηγέ να πράξετε την νομιμότητα  την οποία παραλείψατε. Να γνωρίζετε ότι  είναι σημαντικό για σας πολύ, το ηθικό χρέος απέναντι μας, γιατί εδώ και δεκαετίες έχουμε δώσει ζωές για το κυρίως έργο του  Πυροσβεστικού  Σώματος .

                                                                 Με σεβασμό
                                                      Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                   Ο Πρόεδρος                                                                                 Ο Γραμματέας

    Οικονομόπουλος Γεώργιος                                                                    Πολίτης Παναγιώτης