Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την μονιμοποίηση των 2093 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης

Ν.Τόσκας: Λύσαμε ένα δύσκολο πρόβλημα πολύ νωρίτερα από ό,τι είχαμε δεσμευτεί να το πράξουμε

Αναφορικά με το θέμα της μονιμοποίησης των 2.093 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε ότι θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες, προκειμένου να υλοποιηθεί το ταχύτερο η                                                                      πρόσληψη των πυροσβεστών

 «Λύσαμε ένα δύσκολο πρόβλημα, πολύ νωρίτερα από τότε που είχαμε δεσμευτεί να το πράξουμε» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σχολιάζοντας το θέμα της μονιμοποίησης των 2.093 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, την οποία ανακοίνωσε χτες η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.
Την ίδια ώρα, οι ίδιοι οι «πενταετείς» πυροσβέστες εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη αυτή, ενώ έχουν ζητήσει συνάντηση με την Όλ.Γεροβασίλη, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις διαδικασίες και τον χρόνο πρόσληψης τους.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ν.Τόσκας επεσήμανε ότι από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες, σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να υλοποιηθεί το ταχύτερο η πρόσληψη των 2.093 πενταετών, ενώ επίσης θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Πυροσβεστικό Σώμα για την ενσωμάτωσή τους στο μόνιμο προσωπικό.
Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα σκληρών διαπραγματεύσεων και πιέσεων προς τους θεσμούς και κάλεσε την αντιπολίτευση «να σταματήσει τις κραυγές και να απαντήσει για τις δικές της ευθύνες που δεν είχε προσλάβει αυτούς τους ανθρώπους από το 2011», όπως έπρεπε να έχει κάνει.
«Αυτοί που μας κατηγορούσαν για ψεύτες ας αφήσουν τις κραυγές, αφού θα έπρεπε να έχουν λύσει το θέμα από το 2011. Αλλά τότε δεν περιέλαβαν τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης στις καταστάσεις για προσλήψεις, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν τόσα χρόνια. Το σημαντικό είναι ότι λύθηκε ένα δύσκολο θέμα που μας απασχολούσε, τακτοποιούνται οι άνθρωποι που ήταν σε μόνιμη αγωνία τόσο καιρό και το Π.Σ. τους έχει πλέον στη δύναμή του μόνιμα», δήλωσε ο Νίκος Τόσκας.»
 Πηγή: http://www.avgi.gr

Οι ενέργειες του Σωματείου μας προς το Αρχηγείο Π.Σ. κατά το μήνα Νοέμβριο



                                                     Για να το δείτε πατήστε ΕΔΩ

Οι ενέργειες του Σωματείου μας προς το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατά το μήνα Νοέμβριο


   
                                                         Για να το δείτε πατήστε ΕΔΩ

Δελτίο τύπου

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 
 ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ
              ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

  Κολοκοτρώνη 20  5ος Όροφος Πάτρα
                                                                        Τηλ: 6977 223123

                                                                https://sppunotde.blogspot.gr/

                                                                   https://sppyne.blogspot.gr/
       
                                                                                                                       Πάτρα 06/12/2017

 Με ιδιαίτερη σοβαρότητα, ευθύνη, σεβασμό αλλά και με ώριμη επιλογή στην Εκπροσώπηση του κλάδου μας, συνεχίζουμε τις επαφές μας τόσο με το Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όσο και με το υπουργείο οικονομικών, άλλα και με το Πρωθυπουργικό γραφείο, σε μια σειρά επαφών με ανθρώπους που διαπίστωσαν την αδικία και θέλησαν να μείνουν αφανείς συνδετικοί κρίκοι για να μας βοηθήσουν, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος μας. 
Θέλουμε να μοιραστούμε σε πανελλαδικό φάσμα την δικαίωση όλων των προσπαθειών με ενέργειες που προστατεύουν και θα συντομεύσουν το χρόνο που θα ενταχθούμε στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, όπως έχουμε εξαγγείλει με το πλαίσιο που τους τελευταίους μήνες έχουμε καταθέσει και σας είναι γνωστό. Χαιρετίζουμε τις δηλώσεις της κ. υπουργού Όλγας Γεροβασίλη όπου ευθυγραμμίστηκαν στο πλαίσιο αυτό, όπου η νομιμότητα σαφές ορίζει και σας κάνουμε γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα είμαστε σε καθημερινή βάση σε επαφές μαζί της, μέχρι την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας. 
Στο διάστημα αυτό θα ακολουθήσει λεπτομερής ενημέρωση των Εκπροσώπων της περιφέρειας δράσης μας στις 10 Δεκεμβρίου στα γραφεία του Σωματείου μας στο Νέο Λιμένα Πατρών. Παράλληλα με όλους τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται και έχει αποκτηθεί μεταξύ μας μια σωστή προσέγγιση του όλου ζητήματος να προωθήσουμε την διάθεση που έχει η πολιτική ηγεσία και να γίνει αποδεκτή  από την Πυροσβεστική ηγεσία. 
Το ΔΣ του Σωματείου είναι επί ποδός σε συχνές επαφές και για ότι νεότερο θα επανέλθει με νέο Δελτίο Τύπου.



               Ο Πρόεδρος                                                                                       Ο Γραμματέας


   Οικονομόπουλος Γεώργιος                                                                         Πολίτης Παναγιώτης