Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 
   ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
  ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ
                 ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
          Κολοκοτρώνη 20 Πάτρα 5ος Όροφος
                      Τηλ: 6977223123
                                                                    https://sppunotde.blogspot.gr

                                                                      https://sppyne.blogspot.gr

                                 ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

...Ο αγώνας άρχισε απλά, λιγοστοί εργάτες ήταν μαζεμένοι και τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα επακολουθούσε και ότι θα ερχόταν μια άλλη μέρα. Όλα ήταν ίδια και προκαθορισμένα και αν κάποιος μπορούσε να διανοηθεί κάτι διαφορετικό αυτός σίγουρα θα ήταν ένας ή δυο από τους χιλιάδες που ένιωθαν πραγματικά σκλάβοι με το να δουλεύουν μέρα νύχτα Κυριακές και γιορτές…
 …Οι περισσότεροι είχαν χάσει την ελπίδα τους… Έναν χρειαζόταν πάντα ο αγώνας… Έναν που θα πεταγόταν μπροστά... Που θα θυσίαζε τον εαυτό του….Που θα άφηνε στην άκρη όλα τα ατομικά του οφέλη και θα ορμούσε με ένα μόνο θάρρος, για να επικρατήσει το δίκιο.
Συνάδελφοι/σες,
Κάθε Λάος δεν γεννήθηκε για να εξουσιάζεται, γεννήθηκε για να ζει ελευθέρα να εργάζεται και να απολαμβάνει ελευθέρα, αναλογιζόμενος όμως την ελευθερία του διπλανού του.     
Το κοινωνικό αυτό συμβόλαιο ξεκινά από τότε που οι άνθρωποι άρχισαν να ζουν σε ομάδες, έτσι φτάσαμε να ζούμε σε μια μεγάλη ομάδα όλοι, στην παγκοσμιοποίηση. Τίποτα όμως δεν μας εμποδίζει να χαλάμε εκείνο το άγραφο συμβόλαιο που σήμερα θεσπίστηκε με νόμους, όπου με θεμιτά μέσα κάποιοι έχοντας αποκτήσει εξουσία να παραβιάζουν την νομιμότητα,
… Το μήνυμα  λοιπόν προς όλους που παραβιάζουν την νομιμότητα είναι ότι έρχονται άπλες, αθώες εποχές που όλα θα αλλάξουν και κάποιος θα βρεθεί που θα πεταχτεί μπροστά και τότε θα χάσουν την εξουσία τους και τον μανδύα τους .
  Το μήνυμα της πρωτομαγιάς  είναι ξεκάθαρο και ηχεί ακόμα και στη σημερινή 1η ΜΑΙΟΥ 2017….
Αυτό είναι το μήνυμα μου συνάδελφοι, σε έναν πολύπλευρο αγώνα. Αποκτήστε εμπιστοσύνη στην διαφάνεια των ενεργειών μας και δείχνοντας αλληλεγγύη να βρεθούμε μαχητικά μπροστά στις λάθος  επιλογές που τελευταία δοκιμάζουν και αδικούν τον κλάδο μας.
                                                                
                                                            Με ιδιαίτερη τιμή
                                                 
                                              ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ