Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Ανακοίνωση σχετικά με τα επιδόματα Χριστουγέννων Πάσχα και αδείας

        ΚΑΘΑΡΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ 
 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
  ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
         ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ



                                                                                         
                                                                                                       Πάτρα 21/10/2018


Με απόφαση του ΣτΕ το 2010 κρίθηκε η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού λόγω του 1ου μνημονίου. Έτσι ο 13ος και 14ος μισθός δεν αποδόθηκε από τότε και έκτοτε, έως και το έτος 2012 τα δώρα Χριστουγέννων Πάσχα καθώς και το επίδομα αδείας δίνονταν μειωμένα με την μορφή επιδόματος, ενώ στη συνέχεια οι αποδοχές αυτές καταργήθηκαν τελείως για το σύνολο των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα αλλά και για τους συνταξιούχους.
Όταν λοιπόν οι δημοσιονομικές συνθήκες δεν το επέτρεπαν να χορηγούνται οι εν λόγω αποδοχές και προφανώς τώρα το επιτρέπουν, γίνετε λόγος για την διεκδίκηση τους και να αποδοθούν ξανά στους υπηρετούντες υπαλλήλους αλλά και στους συνταξιούχους.
Σχετικά λοιπόν με την παραγραφή του δικαιώματος της επαναχορήγησης των επιδομάτων Χριστουγέννων Πάσχα και αδείας και της παρακράτησης τους από το Ελληνικό Δημόσιο, σας πληροφορούμε ότι η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και μερίδα από συνάδελφους έχουν κάνει προσφυγή και σε χρονικό διάστημα βάθους δύο ετών και το λιγότερο έως τέλος του έτους θα τελεσιδικήσουν αποφάσεις οι οποίες θα μας δικαιώσουν. Ενδεχομένως λοιπόν και κατόπιν των δηλώσεων υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης, αλλά και το ότι ο προϋπολογισμός του 2019 που κατατέθηκε δεν εγείρει διορθωτικές αλλαγές, να δοθεί το επίδομα Χριστουγέννων του τρέχοντος έτους και τα δε υπόλοιπα στην πορεία με οποιαδήποτε μορφή.
Το νόημα είναι ότι δεν χρειάζεται προσφυγή επί του παρόντος αλλά η κατάθεση της αίτησης με μορφή Δ.Υ. αναφοράς για την μη παραγραφή του δικαιώματος της επαναχορήγησης των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας. Το ζήτημα αφορά όλους τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους είτε είναι εποχικοί είτε Π.Π.Υ. είτε μόνιμοι είτε συνταξιούχοι.
Παρακολουθούμε το ζήτημα και θα σας ενημερώνουμε συνεχώς.

Πατήστε και εκτυπώστε την Δ.Υ. αναφορά ΕΔΏ


Εκ της Καθαρής Εκπροσώπησης