Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Ανακοίνωση

ΚΑΘΑΡΉ ΕΚΠΡΟΣΏΠΗΣΗ ΥΠΑΛΛΉΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΎ ΣΏΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΉΣ ΕΛΛΆΔΑΣ ΛΕΥΚΆΔΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΊΑΣ ΚΑΙ ΖΑΚΎΝΘΟΥ



 Στην Ζάκυνθο παραβρέθηκαν σήμερα από νωρίς το πρωί οι εκπρόσωποι της "ΚΑΘΑΡΉΣ ΕΚΠΡΟΣΏΠΗΣΗΣ" προς ενημέρωση των συναδέλφων. Με δυναμική και φυσική παρουσία των εκπροσώπων αναπτύχθηκε ουσιαστικός διάλογος και έγινε ενημέρωση εφ' όλης της ύλης των θεμάτων. Ενώ κ. Οικονομόπουλος Γεώργιος εξέφρασε ικανοποίηση που εκτός από τον τίτλο του εκπροσώπου των Π.Π.Υ. προΐσταται και στην καινούρια κίνηση εκπροσώπησης υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος που από ότι δείχνουν έμπρακτα οι συνάδελφοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων και συγκεκριμένα στην Ζάκυνθο αγκαλιάζουν με ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη διάθεση.

Μεγάλο ενδιαφέρον λοιπόν έδειξαν οι υπάλληλοι που υπηρετούν στο νησί της Ζακύνθου, καθώς υποδέκτηκαν με εγκάρδιο καλωσόρισμα τον κ.Οικονομόπουλο, ενώ ο ίδιος με τον εύκολο χειρισμό του λόγου του ξεκαθάρισε ότι είναι δίπλα σε όλους τους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος είτε είναι εποχικοί είτε είναι πενταετούς είτε μόνιμοι. «Τυγχάνει σε μένα ο κλήρος να σηκώνω όλο το βάρος να εκπροσωπήσω όλους τους Πυροσβέστες χωρίς βαθμολογικές διακρίσεις» τόνισε ξεκάθαρα ο ανώτατος συνδικαλιστής της Δυτικής Ελλάδας. Στη συνέχεια έγινε ανάλυση του πλαισίου και της αιτιολόγησης του, καθώς και ότι τον κεντρίζει το ενδιαφέρον να είναι δίπλα στον πυροσβέστη.

«Είμαι μόνιμος πυροσβέστης και δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν για να ασκήσει εκπροσώπηση για τα συμφέροντά μας. Γνωριζόμαστε πολύ καλά και θα,πράξουμε με καθαρότητα αυτό που λείπει από την περιοχή μας. Εργασία είναι και ο χρόνος της επιφυλακής. Είναι τόσα πολλά που η απερχόμενη Διοίκηση της Ένωσης Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων δεν έχει εργαστεί σε σωρό ζητημάτων και άμεσης προτεραιότητας»Κατόπιν ενημερώθηκαν όλοι αναλυτικά για το ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν καθώς τελευταία η παραπληροφόρηση γίνεται νοοτροπία. 

Ενώ για τα Π.Δ. που υπολείπονται για την τυπική διαδικασία της ένταξης των καινούργιων μονίμων συναδέλφων το θέμα δεν εμπνέει καμία ανησυχία, όλα θα γίνουν στην ώρα τους με αξιοπρέπεια καθώς οι επαφές μας με τους Κυβερνητικούς Αξιωματούχους μας το διαβεβαιώνουν. Ας αφήσουμε λοιπόν τους ψιθύρους από υπηρεσιακούς παράγοντες και να επικεντρωθούμε στην ειλικρινή, έγκυρη και έμπρακτη ολοκλήρωση των υπόλοιπων διαδικασιών.

Για οτιδήποτε άλλο θα είμαστε με φυσικές παρουσίες σε όλη την Περιφέρεια δράσης μας, αλλά μπορείτε να μας καλείτε και στα τηλέφωνα  6977223123 και 6942271535.

                                                                      Για την
                                     

                                                       ΚΑΘΑΡΉ ΕΚΠΡΟΣΏΠΗΣΗ

Δελτίο τύπου


ΚΑΘΑΡΉ ΕΚΠΡΟΣΏΠΗΣΗ ΥΠΑΛΛΉΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΎ ΣΏΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΉΣ ΕΛΛΆΔΑΣ ΛΕΥΚΆΔΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΊΑΣ ΚΑΙ ΖΑΚΎΝΘΟΥ

 

        4ο Δελτίο τύπου                                                               Πάτρα 12 Απριλίου 2018          
  
 Πρόταση προς
  
1)  Την εφορευτική επιτροπή για την διεξαγωγή των εκλογικών διαδικασιών της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων οι οποίες θα λάβουν χώρα στις 19 και 20 Απριλίου 2018 
   
2)  Τα μέλη του απερχόμενο Διοικητικού Συμβουλίου που ψήφισαν αρνητικά στην εγγραφή των συναδέλφων μας Π.Π.Υ. όπου μέρος αυτών ήδη μονίμων πυροσβεστών.

3) Απερχόμενο Πρόεδρο εισηγητή και εμπνευστή αυτής της απόφασης

4) Στις άλλες τρεις κινήσεις που περνούν μέρος ως αυτόνομες συνδικαλιστικές ομάδες των υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων

5) Όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν στην περιφέρεια μας


Συνάδελφοι συναδέλφισσες,

Όπως έχουμε κάνει γνωστό τον τελευταίο χρόνο και συγκεκριμένα από τις αρχές του έτους οι πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης της Περιφέρειας μας έχουμε εκφράσει την επιθυμία για την εγράφη μας στην Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων, για κοινή δράση, ώστε με συλλογικού χαρακτήρα σύμπνοια και αλληλεγγύη, να διασφαλίσουμε τα κοινά μας συμφέροντα.

Τονίζοντας ότι ουδέποτε ως Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης προσβάλαμε μόνιμο προσωπικό, διότι η ένταξη μας σε αυτό ήταν από πάντα το όνειρο μας. Φαντάζει λοιπόν παράλογο να υποτιμούσαμε αυτό που θέλαμε να κατακτήσουμε με κόπο Επίσης ούτε ήρθαμε σε εναντίωση σε ότι διεκδικούσαν οι συνάδελφοι μας, πόσο δε μάλλον όταν θα έχουμε κοινή συμμετοχή σε αγώνες.

Ξεκινώντας με βαθύ το αίσθημα ευθύνης ότι τα συμφέροντα μας είναι ίδια-κοινά, μετά φυσικά και από την θετική εξέλιξη του ζητήματός μας όπου για εμάς ήταν αναμενόμενη και επιτέλους εφαρμόστηκε ο νόμος. Διαφορετική άποψη όμως εξέφρασαν τα δέκα απερχόμενα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας, ψηφίζοντας αρνητικά για την εγγραφή μας στην εν λόγω ένωση, ενώ γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτή δεν είναι άποψη της πλειοψηφίας των συναδέλφων, όπου καθημερινά δίνουμε μαζί τον αγώνα στα συμβάντα. Δεν ζητήσαμε λοιπόν, ούτε να μας ορίσει κάνεις, ούτε να μας δώσει αξιώματα χωρίς να θέσουμε τον εαυτό μας σε μια διαδικασία εκλογικής αναμέτρησης, με θεμιτούς στόχους δημοκρατικά, με αδιάβλητες και τυπικές διαδικασίες που σαφέστατα επιθυμούν όλοι. Ζητήσαμε λοιπόν να μπούμε και εμείς σε μια δημοκρατική διαδικασία στις επερχόμενες εκλογές!

Παρόλο που το δίκιο μας έλαμψε, οι ανυπόστατες αρνητικές αιτιολογήσεις του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και του εισηγητή-εμπνευστή, απερχόμενου Πρόεδρου της Ένωσης υπάλληλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καταρρίφθηκαν, όντας ο ίδιος απών. Ο ίδιος άνθρωπος έκτοτε προς έκπληξη μας, επιχειρεί σε άλλους συναδέλφους προσωπική επίθεση, με χειραγώγηση λέγοντας αρχικά "ότι δεν θα έπρεπε να φτάνουμε στα δικαστήρια για αυτά" ενώ ο ίδιος πέφτει σε μια μεγάλη αντίθεση, διότι προμηνύει και ποινικές κυρώσεις σε ατομικό επίπεδό κατά συναδέλφων που δεν του κάνουν τα «χατίρια». Το τελευταίο βέβαια δεν έχει καν νομική υπόσταση και αποτελεί μία ακόμη καταχρηστική αντισυναδελφική συμπεριφορά με την οποία θέλει να καλύψει το μεγάλο συνδικαλιστικό του ατόπημα. Οι πυροσβέστες δεν τρομοκρατούνται, ας το καταλάβουν αυτοί που δημιούργησαν πρωτοφανείς και περίεργες συμπεριφορές και συνεχίζουν να προκαλούν.

Θέλοντας να δημιουργήσουν ένα κλίμα εκφοβισμού και γενικότερης αναστάτωσης, τόσο ο ίδιος όσο και ελάχιστοι υποστηριχτές του φτάνουν σε σημείο να τηλεφωνούν στους συναδέλφους τους οποίους μέχρι πρότινος του θεωρούσαν «παιδιά ενός άλλου Θεού» και δεν τους ήθελαν να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες, ενώ επιτίθενται και σε προσωπικό επίπεδο κατά των πρωτοστατών της κίνησης μας, καθώς επίσης βάλουν και εναντίον της Διαταγής του Πρωτοδικείου Πατρών. Ακόμη και τώρα λοιπόν δεν θέλουν να αποδεχτούν το δικαίωμα να συμμετέχουν μεγάλος αριθμός συναδέλφων στις επερχόμενες εκλογές ώστε να ασκήσουν την εκλογική τους επιλογή. Το αναμφισβήτητο προσωπικό δικαίωμα τους δεν το αναγνωρίζουν. 

Το ακόμη τραγικότερο είναι ότι την ίδια στιγμή που αμφισβητούν τα θεμελιώδη δικαιώματα μας, ζητούν ταυτόχρονα την στήριξη μας. «Εκεί που έφτυναν, γλύφουν» όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας.
Δεν πρέπει να παρασυρθούμε όμως στις λογικές αυτές, αλλά οφείλουμε να διαφυλάξουμε τις βασικές αρχές και την τάξη, ενώ δεν πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη σε συνδικαλιστικές ομάδες που έχουν τέτοιου είδους συμπεριφορές. Εσείς συνάδελφοί θα καθορίσετε και θα εμπιστευτείτε ποιοι και πώς θα χειριστούν τα συμφέροντα σας. Εμείς πάντως δεν τους εμπιστευόμαστε γι αυτό και παίρνουμε το θάρρος να ζητήσουμε την στήριξή σας, σε μια προσπάθεια ώστε ο συνδικαλισμός να γυρίσει σελίδα.
Όσοι έκαναν λάθη, συμπεριφερόμενοι έντιμα οφείλουν να δεχτούν τις λανθασμένες ενέργειες τους, να αποκαταστήσουν την τυπικότητα και να ακυρώσουν τη σωρεία των παράτυπων διαδικασιών που εν γνώση τους τις τελούν . 

Επίσης κάτι που μας έφτασε στα όρια και μας εξόργισε είναι ότι στην Κεφαλλονιά κατά την τελευταία επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου της Ένωσης, με την άφιξη του στο λιμάνι του Πόρου επιστρατεύτηκε υπηρεσιακό όχημα για την μετάβαση του στο κλιμάκιο της Σάμης. Αυτό είναι κακέκτυπο άλλων εποχών και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Τέτοια συνδικαλιστικά ατοπήματα έκαναν τον συνδικαλισμό μισητό και απόμακρο. Είναι αδιανόητα πράγματα αυτά, από ηθικής απόψεως και όχι λόγω του ότι καταναλώθηκε λίγο περισσότερο καύσιμο.

Εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους, που δεν γνωρίζουν τις διαδικασίες και πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης και εκφοβισμού, να ενημερώνονται πριν από τις αποφάσεις τους από την ''Καθαρή Εκπροσώπηση'' και να ζητάνε και να λαμβάνουν τα απαραίτητα έγγραφα. Όλα τα ανωτέρω είναι προφανές ότι δεν αρμόζουν στο εργασιακό μας περιβάλλον, ούτε στο σύνολο των υπαλλήλων του πυροσβεστικού σώματος. 

Η μοναδική λύση στην κατάσταση είναι η πρόταση που η κίνηση της "ΚΑΘΑΡΉΣ ΕΚΠΡΟΣΏΠΗΣΗΣ" παραθέτει: Η εφορευτική επιτροπή που με παρατυπίες έχει εκλεγεί, (εφόσον μέλη που όντος είναι στους καταλόγους των μητρώων έτυχαν παρεμπόδισης να συμμετέχουν στην τελευταία Γενική Συνέλευση στις 23/03/18 και να συμμετέχουν και αυτοί στην εκλογή της) ΝΑ ΟΡΊΣΕΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΉ ΓΕΝΙΚΉ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗ, ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΌ ΘΈΜΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΉ ΜΕΛΏΝ ΚΑΙ Π.Π.Υ. ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΉ ΝΈΑΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΉΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΕΠΙΛΕΓΜΈΝΗ ΑΠΌ ΌΛΑ ΤΑ ΜΈΛΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΎΝΤΑΙ ΝΑ ΕΜΠΕΡΙΈΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΆΛΟΓΟ ΤΩΝ ΜΗΤΡΏΩΝ ΤΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΊΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΈΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΉ ΕΚΛΟΓΏΝ ΜΕ ΧΡΟΝΙΚΌ ΠΕΡΙΘΏΡΙΟ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΜΗΝΏΝ ΜΕ ΟΜΑΛΉ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΉ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ.

Οποιαδήποτε άλλη διαδικασία με εμμονή να ξεχωρίζει τους πυροσβέστες εγκυμονεί ΜΌΝΟ κινδύνους για πολλούς και διάφορους λόγους. Το κυριότερο δε πρόβλημα όλων είναι ο διαχωρισμός σε υπαλλήλους που έχουν έναν κοινό σκοπό. Όλα αυτά παρατίθενται με καλοπροαίρετες διαθέσεις και φυσικά χωρίς κανένα απολύτως όφελος εκτός από το κέρδος της σωστής προώθησης των σοβαρών προβλημάτων που θα έχουμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε στο επόμενο Δελτίο Τύπου μας.

                 
                                                            Εκ της καθαρής εκπροσώπησης
    Υπαλλήλων πυροσβεστικού προσωπικού Δυτικής Ελλάδας Λευκάδας Κεφαλληνίας και Ζακύνθου                                                                           
                                                                         (Κ.Ε.Υ.Π.Σ.)