Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Το μήνυμα του Προέδρου των Πυροσβεστών Νοτιοδυτικής Ελλάδας Κεφαλληνίας Ζακύνθου και Λευκάδας κ. Οικονομόπουλου Γεώργιου

Πυροσβέστες Πυροσβέστριες,
Με μεγάλη μου ευθύνη στον αγώνα που έχει έκβαση μετά από τόσες συλλογικές ενέργειες με τόσα δελτία τύπου καθώς και με ανακοινώσεις, που μερικές φορές κουράζουν, όχι γιατί θέλουμε να κουράζουμε, ούτε για να περιαυτολογήσουμε, αλλά διότι ο αγώνας αυτός είναι πολύπλευρος.
Έτσι λοιπόν σήμερα την χρονική αυτή στιγμή αυτή που το Π.Δ. (η λίστα με τα ονόματα των πυροσβεστών που έχουν κριθεί ως ικανοί από τα υπηρεσιακά συμβούλια του Α.Π.Σ.) είναι προς υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αναμένεται σύντομα να πάρει αριθμό Α.Δ.Α. και κατόπιν εκδοθεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, νιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας. Να σημειώσουμε εδώ ότι αυτό είναι και το τελευταίο στάδιο ώστε το τμήμα ανθρωπίνων πόρων του Α.Π.Σ. να εκδώσει την Διαταγή ώστε να υπαχθούμε πλέον και τυπικά στην δύναμη του μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού με την αναδρομική ισχύ από 9 Φεβρουαρίου 2017 με τον βαθμό του Πυροσβέστη.
Εν συνεχεία μετά από αυτήν την τυπική διαδικασία είναι και το τμήμα οικονομικών του Α.Π.Σ. να δώσει την δυνατότητα αποπληρωμής:
α) αναδρομικών β) προπληρωμής όπως αντίστοιχα γίνεται και με τους μόνιμους συναδέλφους μας.
Θέλοντας να βάλουμε σε μια σειρά τα ζητήματα - ερωτήματα που εύλογα γεννιούνται σε όλους τους συναδέλφους, μόνιμους πλέον υπαλλήλους του Π.Σ. όσον αφορά την αρχαιότητα μας, σας αναφέρω ξεκάθαρα ότι από τις 10/02/2012 που είναι και η ημερομηνία ορκωμοσίας μας, κατέχουμε οργανικές θέσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα όπου και θα μετατραπούν σε θέσεις μονίμων Πυροσβεστών με το δεύτερό Π.Δ. που είναι σε εκκρεμότητα όπως ο νόμος 3938/11 ορίζει σαφέστατα. Δίνουμε εξηγήσεις λοιπόν όπως με καθαρότητα έχουμε ανακοινώσει ότι η σειρά αρχαιότητας είναι από την πρώτη μέρα που κατέχουμε οργανική θέση στο Πυροσβεστικό Σώμα, όπως προβλέπεται από το νόμο και φυσικά ανήκουμε πλέον και στον ίδιο κανονισμό μεταθέσεων με αυτόν που ισχύει και για τους παλαιότερους μόνιμους συναδέλφους. Οποιαδήποτε καθυστέρηση, δεν αλλάζει σε τίποτα την ορθή και πίστη εφαρμογή της νομοθεσίας.

Οι κυβερνητικοί παράγοντες μας έχουν ενισχύσει με ειλικρινή επαφή, και έχουν δώσει ξεκάθαρα την πολιτική τους βούληση, αυτό το ζήτημα είναι άκρως ενδιαφέρον. Όποτε καλό θα ήταν να σταματήσουν οι κακόβουλες ενέργειες από οποιαδήποτε πλευρά προέρχονται που έστω και με προφορικές φαρφάλες βρίσκουν την ευκαιρία να περιαυτολογούν εναντίον μιας τυπικής πλέον διαδικασίας. Γεμίστε το σκεπτικό σας με θετική ενέργεια και αν σε περίπτωση κάτι, όπως συνήθως μέχρι και τον περασμένο χρόνο αρχίζει να παρεκκλίνει, το μόνο που μένει είναι όλοι μαζί, από τη Κρήτη μέχρι τον Έβρο, αλλά και από τη Σάμο μέχρι τη Κέρκυρα μια επίσκεψη στο Σεβαστό Αρχηγείο μας.
Θέλω προσωπικά να καλωσορίσω τους καινούριους μόνιμους Πυροσβέστες στο γνωστό αντικείμενο τους, στο καθήκον τους, που τόσα χρόνια διατελούν. Καλή πορεία όμως και στους εναπομείναντες Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης που θα είμαι στο πλευρό τους για την προώθηση των βιοποριστικών ζητημάτων τους, άλλα και να δηλώσω την αμέριστη στήριξη μου στους εποχικούς συναδέλφους.
Ο Διάλογος, η κριτική και η τακτική που πρέπει να ακολουθηθεί στην εποχή μας, έχει έμπρακτα αλλάξει. Με πρωτοπόρους συνεργάτες, χωρίς σκοπιμότητες όπου έχουν διαφορετική άποψη πως να ασκηθεί η κριτική ακόμα και αν χρειαστεί να κάνουμε αντιπαράθεση σε κάτι που στρέφεται εναντίον στο κοινό καλό. Η πολιτική βούληση που είναι μια καινούργια αρχή στα τελευταία πολιτικά δρώμενα σας διαβεβαιώνω ότι θα την τροφοδοτώ με ορθές απόψεις ώστε να είναι ευθυγραμμισμένη υπέρ των συμφερόντων μας και τώρα και στην εξέλιξη της πορείας μας.


Με εκτίμηση

Γ. Οικονομόπουλος