Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Ο τόπος χρειάζεται αλήθεια

Κάποτε το ψέμα είπε στην αλήθεια
- ''Ας κάνουμε ένα μπάνιο μαζί, το νερό στο πηγάδι είναι πολύ καθαρό και θαυματουργό''..
Η Αλήθεια, ακόμα ύποπτη, δοκίμασε το νερό και ανακάλυψε ότι ήταν πραγματικά καθαρό και θαυματουργό.
Στη συνέχεια, γδύθηκαν και πήραν το μπάνιο τους.
- Αλλά ξαφνικά το ψέμα βγήκε από το νερό και δραπέτευσε, φορώντας τα ρούχα της Αλήθειας.
Η Αλήθεια, έξαλλη, βγήκε από το πηγάδι και έτρεξε να πάρει πίσω τα ρούχα της...
- Αλλά ο κόσμος, βλέποντας τη γυμνή Αλήθεια, την κοίταξε με θυμό και περιφρόνηση.
Η φτωχή Αλήθεια επέστρεψε στο πηγάδι και εξαφανίστηκε για πάντα, κρύβοντας τη ντροπή της.
Από τότε, το ψέμα περνάει σε όλο τον κόσμο,
ντυμένο σαν την Αλήθεια, ικανοποιώντας τις ανάγκες της κοινωνίας ...
Επειδή ο κόσμος δεν έχει καμία επιθυμία να συναντήσει και να γνωρίσει τη γυμνή Αλήθεια.

Ανακοίνωση

                                       
              ΚΑΘΑΡΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ
         ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
          ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
                   ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
   
                                                                                  
                                                                                                             Πάτρα 30/03/2019

 Δυναμική ήταν η παρουσία της καθαρής Εκπροσώπησης σήμερα στην πρώτη σύγκλιση σε Γενική Συνέλευση της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, όπου άγγιξε το 80%. Βέβαια ήταν αναμενόμενη η μη απαρτία ώστε να συνεχιστεί η Γενική Συνέλευση έτσι όπως ορίζει το καταστατικό, έτσι λοιπόν ορίστηκε για δεύτερη Επαναληπτική στις 14 Απριλίου 2019 στις 17:00  στην ίδια αίθουσα. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καθαρή Εκπροσώπηση ήταν παρόν όπως η δημοκρατία το επιτάσσει.
Δείχνουμε το απαιτούμενo ενδιαφέρον για την ευθύνη που έχουμε για όλους τους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς την καθαρή εκπροσώπηση την ενδιαφέρει η ενδυνάμωση της Ένωσης μας και ενδιαφέρεται για τα ζητήματα των πυροσβεστών.
Αυτό έγινε ξεκάθαρο πλέον με την μεγάλη πλειοψηφία της σε παρόν στην Γενική Συνέλευση και αυτό μένει να αποδείξουμε στις επόμενες συγκλίσεις. Αν οι παρουσίες μας έρθουν αναλογικά η νίκη είναι δεδομένη, μια νίκη των ζητημάτων όλων των πυροσβεστών. Δίνεται η ευκαιρία να τεθούν όλα τα ζητήματα και όλων των υπαλλήλων όπως ποτέ άλλοτε, όπου δεν έχει κανένα άλλο προηγούμενο.
Συνεπώς συνάδελφοι στα χέρια σας να είναι, ώστε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα. Συνεχίστε έτσι, είμαστε μπροστά στα ζητήματα έχουμε αγώνα ακόμα...
Η αρχή έγινε προχωράμε δυναμικά με όρεξη για έμπρακτες ενέργειες.
Θα είμαστε σε συχνές ενημερώσεις και θα υπάρξουν και φυσικές παρουσίες στις κατά τόπους Υπηρεσίες της περιφέρειας δράσης μας.

                                                                 
                                                    Εκ τής καθαρής Εκπροσώπησης.


Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης οι εποχικοί

      
     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ 
     ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ                       ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ


   
       Αρ. Πρωτ. 268                                                                           Πάτρα 27/03/2019



Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι σε θετική έκβαση βρίσκεται το βιοποριστικό ζήτημα των εποχικών πυροσβεστών, που τόσα χρόνια βάλτωνε, καθώς άλλες τακτικές το είχαν διαχωρίσει, γνωρίζοντας ότι το προσωπικό αυτό σηκώνει το βάρος του κυρίως έργου του Πυροσβεστικού Σώματος. Έτσι μετά από την έγκριση από τα συναρμόδια Υπουργεία και τις αποτελεσματικές παρεμβάσεις μας, αλλά κυρίως και από την κυβερνητική τακτική όπου έχει κάνει επιλογή της να λύνονται αυτές οι μεγάλες αδικίες, με ικανοποίηση δεχόμαστε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει σωστές ενέργειες από την συνδικαλιστική μας οργάνωση για τα ζητήματα, ώστε να λύνονται με αξιοπρέπεια ένα-ένα, βήμα-βήμα, όπως εδώ και αρκετούς μήνες έχουμε εξαγγείλει άλλωστε.
Επίσης να σημειώσουμε ότι σε επαφές βρισκόταν χτες ο Πρόεδρος μας, για το κατεπείγον αυτό ζήτημα ώστε να βγουν άμεσα οι απαραίτητες Διαταγές από μέρους των υπηρεσιακών παραγόντων για την ένταξη των νέων Πυροσβεστών στο Σώμα, ενώ παράλληλα αναμένεται καινούρια προκήρυξη για εποχικούς. Διαβεβαιώσεις επίσης έχουμε από ανώτατους αξιωματούχος της κεντρικής κυβέρνησης που ξεκαθάρισαν ότι προωθείτε ένα καινοτόμο μοντέλο πυρόσβεσης. Ακόμα μια φορά μέσα σε δύο χρόνια αποδείχτηκε ότι αρκετοί υιοθέτησαν την τακτική μας τόσο στην προώθηση των ζητημάτων όσο και στην τακτική γυρίζοντας σελίδα. Συνάδελφοι εποχικοί με υπομονή, εγκράτεια και δύναμη θα γίνουν όλα στην ώρα τους και με αξιοπρέπεια χωρίς μυθεύματα και υπερβολές. Είμαστε δίπλα σε όλα τα ζητήματα που αφορούν όλους τους πυροσβέστες με προτεραιότητα τα αυτονόητα, χωρίς βαθμολογικές διακρίσεις.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας Γ. Οικονομόπουλος Π. Πολίτης




Αυθόρμητη τοποθέτηση συναδέλφου για την Καθαρή Εκπροσώπηση

Η καθαρή εκπροσώπηση κάνει έναν τίμιο και καθαρό αγώνα για την εξυπηρέτηση των δίκαιων και των συμφερόντων όλων των συναδέλφων. Είναι πάντοτε ειλικρινής.
Δεν υπάρχουν οποιοδήποτε είδους διακρίσεις, δεν υπάρχουν προτιμήσεις για τον έναν ή τον άλλον λόγο, όλοι είναι το ίδιο. Όλα γίνονται στα φανερά, στο φως της ημέρας, με διαφάνεια, χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, χωρίς κινήσεις στο μισοσκόταδο. Αυτό γίνεται γιατί υπάρχουν άνθρωποι ανιδιοτελείς, άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν στο σύνολο των συναδέλφων, άνθρωποι που δεν έχουν στο μυαλό τους να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη.
Οι άνθρωποι αυτοί έχουν παραμερίσει το "εγώ" τους και έχουν βάλει μπροστά και πάνω από όλα το "εμείς". Τους αξίζει λοιπόν αν μη τι άλλο η αναγνώριση των προσπαθειών τους και του αγώνα τους, τους αξίζει η ηθική επιβράβευση. Δεν πρέπει να παραλείψουμε να πούμε, φυσικά, ότι μπροστά σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι τα προβλήματα.



Ευθύμιος Χαντζόπουλος