Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Ευχαριστήριο μήνυμα από το Σωματείο μας στην Ε.Π.Π.Υ.Ε. διαμέσου του εκπροσώπου της Π.Υ. Μεσολογγίου Τσίρκα Γεώργιο

Ευχαριστούμε την Ε.Π.Π.Υ.Ε. που μετά από ένα χρόνο περίπου άρχισε να συμβαδίζει στο πλαίσιο μας, καθώς με την την σημερινή της ανακοίνωση αναφέρετε και στους 4000 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και στην τελική τους δικαίωση. Καλώς ήρθε λοιπόν στον αγώνα.
Εμείς είμαστε σε ωρίμανση να δεχτούμε την σύμπνοια, που κάπως διαφαίνεται να αντιλαμβάνονται τον τρόπο προσέγγισης των ζητημάτων μας μέρα με την μέρα και οι υπόλοιπες συνδικαλιστικές μας οργανώσεις.
Θέλουμε να γνωρίζετε ότι η διαφάνεια και η μαχητική διεκδίκηση φέρει την διεκπεραίωση των στόχων μας που έχουμε θέσει από την Περιφέρεια της Νοτιοδυτικής Ελλάδας και τα νησιά της Λευκάδος της Κεφαλληνίας και της Ζακύνθου. Από την πλευρά μου ως εκπρόσωπος της Π.Υ. Μεσολογγίου στηρίζουμε και αναγνωρίζουμε οποιοδήποτε μορφής αγώνα και είμαστε σε ετοιμότητα για κοινή δράση όπως πολλές φορές έχει εξαγγείλει και ο Πρόεδρος κ.Οικονομόπουλος Γεώργιος.


                                                                                                                    Τσίρκας Γεώργιος              

Δελτίο Τύπου

   ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
 ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ
             ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

    Κολοκοτρώνη 20 5ος Όροφος Πάτρα
                                                                      Τηλ: 6977223123
                                                                 
                                                                 https://sppunotde.blogspot.gr/

                                                                   https://sppyne.blogspot.gr/

                                                                                                                     Πάτρα 22/02/2018

Στην Αθήνα βρίσκεται το Δ.Σ. του Σωματείου μας προκειμένου να μην γίνουν λάθη εκ παραδρομής για την έκδοση των νομοθετημάτων που όπως δείχνουν όλες οι ενέργειες με ανώτατους Αξιωματούχους της Κυβέρνησης επιλύονται με αξιοπρέπεια και με γνώμονα να μην δημιουργηθούν αλλά ζητήματα με το να γίνουν λάθη.
Το Σωματείο μας σε μια σειρά από ενέργειες και με ουσιαστική οπτική γωνία προσέγγισης της ολοκλήρωσης των διαδικασιών με έγραφα γίνετε αρωγός σε υπηρεσιακούς και μη παράγοντες ώστε να δοθούν αυτοδικαίως όλα τα δικαιώματα στους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
Οι εξαγγελίες του χρονοδιαγράμματος θα τηρηθούν και αυτό είναι επιτυχία, αυτό άλλωστε τόνισε προσφάτως ο πρόεδρος κ. Οικονομόπουλος Γεώργιος στον Πρωθυπουργο τής χώρας Αλέξη Τσίπρα.
Σε επαφές που είχε χτες στην Αθήνα συγκεκριμένα ο πρόεδρος μας τόνισε: "Με υπευθυνότητα και ρεαλισμό οφείλουμε όλοι οι πυροσβέστες να έχουμε προσμονή, να μην βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα και να αποφεύγουμε την παραπληροφόρηση από ανεύθυνα άτομα διότι αυτό διακωμωδεί ένα σοβαρό βιοποριστικό ζήτημα μας... Έχουμε την ωριμότητα να σεβόμαστε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας που τελευταία έδειξε ότι είναι δίπλα σε ένα πρόβλημα που απασχόλησε χρόνια τώρα τις πυροσβεστικές μας οικογένειες... Βρισκόμαστε σε τελική διαδικασία και αυτό με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο, ωστόσο έχουμε επιφέρει να κρατάμε στην επικαιρότητα το θέμα μας ώστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είναι από αρμόδια αρχή να γίνει από εξαγγελία πράξη".
Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες και με συνέπεια σας αναφέρουμε ότι με εμπιστοσύνη σε αυτό που εκπροσωπούμε δεν θα αφήσουμε να γίνει κάτι διαφορετικό και αυτό διότι το Δ.Σ. του Σωματείου Νοτιοδυτικής Ελλάδος Και Ιονίων Νήσων είμαστε αυτόπτες μάρτυρες των εξελίξεων, με ήθος και αρχές που δεν αφήνουν περιθώρια να γίνουμε αποδέκτες πληροφοριών.
Τα χρονοδιαγράμματα που δίνουν με κλειστές ομάδες viber μια μικρή μειοψηφία συναδέλφων αφενός μεν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς δεν προέρχονται από τα κέντρα αποφάσεων αφετέρου δε, κούρασαν και έφεραν την δυσπιστία στον κλάδο.
Ο κλάδος έχει ανάγκη από ΕΚΠΡΟΣΏΠΗΣΗ ΚΑΘΑΡΉ, διαφάνεια και σοβαρές ενέργειες και πάνω σε αυτό πράττουμε.


                                                  Εκ τής Διοικήσεως Του Σωματείου.