Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Έγγραφο του Σωματείου μας περί Δ.Υ. Αναφοράς για διόρθωση της λίστας αρχαιότητας

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
 ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ
           ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Κολοκοτρώνη 20 5ος Όροφος Πάτρα
                                                                  Τηλ: 6977223123
                                                          https://sppunotde.blogspot.gr/

                                                             https://sppyne.blogspot.gr/

   Αριθμ. Πρωτ. 246                                                                                        Πάτρα 28/02/2018

                                                                       ΠΡΟΣ
                                                              ΌΛΑ ΤΑ ΜΈΛΗ

   ΘΈΜΑ: << Διαμαρτυρία για την λανθασμένη λίστα της σειράς αρχαιότητας>> 


  Το Σωματείο μας αντιδρά και διαμαρτύρεται για τα λάθη στην λίστα της σειράς αρχαιότητας τόσο προς το Α.Π.Σ. όσο και σε συνδικαλιστικό φορέα που υιοθετεί αναρμόδιο τρόπο για να διορθωθεί η τραγική λίστα. Δεν έχουν καμία υποχρέωση να υποβάλλουν Δ.Υ. Αναφορά οι συνάδελφοι μας, καθώς αρκετά έχουν υποστεί τον τελευταίο καιρό και σας καλούμε να μην παίζετε άλλο με την νοημοσύνη μας. Υπάρχουν αρμόδια τμήματα για να διορθώσουν την λίστα με τη σειρά αρχαιότητας. Μην μας αναγκάσετε όπως έχουμε κατά κόρον τονίσει να ζητήσουμε τις ευθύνες για το πως γίνονται τόσα λάθη. Παρακαλούμε λοιπόν θερμά τους υπηρεσιακούς παράγοντες να βγάλουν άμεσα την ορθή λίστα με τη σειρά αρχαιότητας και να τελειώνει το ζήτημα εδώ.

                                                             Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                                                  Ο Γραμματέας

  Οικονομόπουλος Γεώργιος                                                                Πολίτης Παναγιώτης



Επίσκεψη του Προέδρου του Σωματείου μας κ. Οικονομόπουλου Γεώργιου στην Κεφαλονιά

"Ο δρόμος για την Ιθάκη ήταν μακριά" Ανέφερε στα λόγια του ο Πρόεδρος των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων κ. Οικονομόπουλος Γεώργιος από την Κεφαλλονιά όπου παραβρέθηκε στις 25 και 26/02 για να ενημερώσει τους συναδέλφους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης. Θέλοντας να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στα κέντρα αποφάσεων κατήγγειλε τα πρόσφατα λάθη που διαπιστώνει από πλευράς Α.Π.Σ. σχετικά με την πρόσφατη κοινοποίηση της σειράς αρχαιότητας και δεσμεύτηκε να προβεί άμεσα σε ενέργειες για την ορθή επανάληψη του συγκεκριμένου εγγράφου. Ο Πρόεδρος έκανε συσκέψεις με όλους τους εκπροσώπους του Σωματείου μας εκεί, αλλά συνομίλησε και με τον Διοικητή του νησιού Αντιπύραρχο κ. Σολδάτο Βασίλειο όπου τον βρήκε ακέραιο συνομιλητή στις απόψεις για τα προβλήματα που άπτονται. "Γυρίζουμε σελίδα στον τρόπο που ασκήθηκαν οι συνδικαλιστικές δράσεις έως τώρα" επιχειρηματολόγησε ο κ. Οικονομόπουλος και συνέχισε λέγοντας ότι ''από την πλευρά μου θα πράξω με ΚΑΘΑΡΉ ΕΚΠΡΟΣΏΠΗΣΗ, με πίστη στις αξίες και δεν θα αφήσω πυροσβέστες να παρακαλάνε ώστε να επικρατούν τα αυτονόητα και να πέφτουν σε συνδικαλιστικές πόρτες για να έχουν το αποτέλεσμα που τους αρμόζει. Ο ρόλος του εκπροσώπου είναι να λειτουργεί συλλογικά για όλους διότι επιλέγετε και από όλους. Με ξεκάθαρες προτάσεις και αγώνα ο δρόμος είναι κοινός''. Ενώ σημείωσε ότι σε αυτήν την προσπάθεια του νιώθει βαθιά πεπεισμένος ότι τον στηρίζουν όλοι οι συνάδελφοι του. Κατόπιν με θετικότατες συσκέψεις, τέθηκε το πλαίσιο τόσο για τις επόμενες ενέργειες όσο αφορά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ένταξης των 2200 Π.Π.Υ. στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, όσο και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με διαφορετική τακτική, γιατί μόνο έτσι αρμόζει στο όμορφο νησί της Κεφαλλονιάς, καθώς το περασμένο καλοκαίρι ανταποκρίθηκε στις δύσκολες και επικίνδυνες πυρκαγιές παρόλο της έλλειψης προσωπικού και χωρίς την ουσιαστική ενίσχυση από όμορες υπηρεσίες όπως τόνισε ξεκάθαρα ο κ. Αντιπύραρχος και Διοικητής της Νήσου Κεφαλλονιάς.




Ορθή επανάληψη της λίστας αρχαιότητας


                                                          Για να το δείτε πατήστε ΕΔΩ