Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Δελτίο Τύπου

           ΚΑΘΑΡΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ
    ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
   ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
             ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

 

                                                                                                          Πάτρα 22 Νοεμβρίου 2018

Σε συνέχεια των ενεργειών μας το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας βρίσκεται σε συχνές επαφές με υπουργεία και υπηρεσιακούς παράγοντες προωθώντας τα ζητήματα που έχουν τεθεί ως στόχοι.
Έτσι γίνεται και διαφαίνεται το ζήτημα των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης για το 24ωρο καθώς
εντός του μηνός Δεκεμβρίου αναμένετε και το χρονοδιάγραμμα, ενώ μεγάλη επιτυχία θα σημειωθεί στην περιφέρεια μας όσον αφορά τις συνθήκες των κτιριακών εγκαταστάσεων.
Σαφέστατα όπως σας έχουμε ενημερώσει προ καιρού προωθήθηκε και η Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει ότι θα δοθούν πιλοτικά και εφάπαξ τα αναδρομικά τόσο των εν ενεργεία αλλά όσο και των συνταξιούχων συναδέλφων που με αδικία παρακρατήθηκαν. Τονίζουμε δε ότι οι παλιές συνδικαλιστές δράσεις στάθηκαν αδύναμες των περιστάσεων καθώς δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν την περικοπή των αποδοχών μας, αλλά ούτε και σήμερα όπου με Κοινή Υπουργική Απόφαση θα δοθούν αναδρομικά τα αδίκως παρακρατηθέντα χρήματα από το χρονικό διάστημα 01/08/2012 έως και 31/12/2016, δεν μπόρεσαν και δεν διεκδίκησαν την επαναφορά των αποδοχών μας στα επίπεδα του 2012. Είναι λοιπόν απορίας άξιο που ενώ δεν μπορούν να περισώσουν τα οικονομικά συμφέροντα των Πυροσβεστών, διαπιστώνουμε με λύπη μας ότι την ίδια στιγμή συντηρούν και τον κοινωνικό διαχωρισμό μέσα σε ένα Σώμα που έχει άρτια Δομή. Αυτοί λοιπόν συνάδελφοι, είναι οι σοβαρότεροι λόγοι για να απομακρυνθούν από τα συνδικαλιστικά δρώμενα.
Επιπλέον σας πληροφορούμε ότι στην πληρωμή του μηνός Δεκεμβρίου που θα γίνει στις 26 Νοεμβρίου οι συνάδελφοι Πυροσβέστες που προήλθαν από Π.Π.Υ. θα πιστωθούν την αναδρομική καταβολή του μισθολογικού κλιμακίου 26 από το μήνα Απρίλιο, ενώ όσοι υπάγονται σε άλλο μισθολογικό κλιμάκιο θα πιστωθούν με την μισθοδοσία του Ιανουαρίου που θα γίνει το Δεκέμβριο.
Όσο αφορά την σειρά αυτών των συναδέλφων γίνονται άμεσες παρεμβάσεις ώστε να έχουμε σύντομα αποτελέσματα, καθώς έχουμε αναφέρει κατ' επανάληψη ότι η σειρά τους είναι η 77α και πληροφορούμε όλους τους συναδέλφους ότι ολοκλήρωσαν την σχολή Πυροσβεστών το έτος 2012 με ισάξια εκπαίδευση και επιπροσθέτως προέρχονται με επαγγελματική εμπειρία δέκα χρόνια πριν το λιγότερο, γεγονός που ενισχύει την άρτια εκπαίδευση τους που είναι και ο βασικός λόγος που ο νόμος το προβλέπει να έχουν ισότιμη αντιμετώπιση από όλους μας. 
Ενώ για τη Σχολή Αρχιπυροσβεστών αναμένεται και είμαστε σε επαφές ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν. Είμαστε δίπλα στον πυροσβέστη και στην περιφέρεια μας, σε επαφή με όλους τους συναδέλφους όπου δίνουμε καθημερινά αγώνα, με παρεμβάσεις καθαρές, χωρίς διακρίσεις πολεμάμε κάθε στερεοτυπία που δεν είναι και λίγες από συναδέλφους συνδικαλιστές που αδυνατούν να κατανοήσουν τα αυτονόητα. 
Ήρθε ο καιρός να δώσουμε όλοι μαζί, εσείς και εμείς τον αγώνα με πυγμή και ελεύθερα να επιλέγουν πρόσωπα με ενέργειες που δεν κρύβονται κάτω από τα γραφεία και τα τραπέζια είτε κομματικά είτε με φατρίες.
Ελευθερία στην επιλογή να επιλεγόμαστε. 

                                                   Για την Καθαρή Εκπροσώπηση
                                                         Συνδικαλιστική κίνηση