Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Το μήνυμα του Προέδρου των Πυροσβεστών της Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων στους εθελοντές Πυροσβέστες της Αχαΐας σήμερα

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα και παραβρέθηκα σήμερα στην εθιμοτυπική συνάντηση των Εθελοντών Πυροσβεστών Νόμου Αχαΐας. Για μένα είναι τιμή να βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους που γνωρίζω πολύ καλά ότι έχουν προσφέρει πάρα πολλά και έχουν να προσφέρουν ακόμα περισσότερα στο Πυροσβεστικό Σώμα ως πραγματικά άξιοι και ισότιμοι πυροσβέστες. Θέλει τόλμη, ανιδιοτέλεια, ταπεινότητα, αρετή και προσπάθεια εσωτερικής δύναμης για να είσαι στην εποχή μας πυροσβέστης,πόσο μάλλον Εθελοντής Πυροσβέστης. Ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνατε και εύχομαι εκ μέρους όλων των πυροσβεστών της περιφέρειας μας υγεία, τύχη και με καλές υπηρεσίες στο καθήκον που αγαπάμε και εκτελούμε όλοι απαράμιλλα. Γ. Οικονομόπουλος

Δελτίο Τύπου

       ΚΑΘΑΡΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ
 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
  ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
       ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ



                                                                                                                       
                                                                                                        Πάτρα 10/02/2019


Θέμα : Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης - εποχικοί Σε συχνές επαφές βρίσκεται ο Πρόεδρος των Πυροσβεστών της Νοτιοδυτικής Ελλάδας για το "πλαίσιο - νομοθετικό" που έχει αρχίσει να παίρνει την τελική ευθεία και τα νομοθετήματα να παραδίδονται τις αμέσως επόμενες μέρες στους Υπηρεσιακούς παράγοντες ώστε να ακολουθήσουν οι Διαταγές για το 24ωρο των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης. Καθώς επίσης επίσης και για τους εποχικούς πυροσβέστες όπου μέχρι στιγμής είναι από τους πιο αδικημένους υπαλλήλους, ενώ προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες στο Σώμα με το μόνιμο προσωπικό. Ξεκάθαρα πληροφορούμε τους συναδέλφους εποχικούς ότι όλα βρίσκονται στην τελική ευθεία και σε χρόνο όπως αρμόζει θα ξεκινήσει η ένταξη τους στους Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, αίτημα πάγιο για το Σωματείο μας και ζήτημα που εδώ και χρόνια προωθούν όλοι οι εκπρόσωποι της Καθαρής Εκπροσώπησης. Συνεπώς συνάδελφοι απομένουν λίγες μέρες ώστε να αποδειχθεί ότι οι ενέργειες μας είναι ουσιαστικές σύμφωνα πάντα με αυτά που έμπρακτα κάνουμε και λέμε μπροστά και στα αρμόδια Υπουργεία. Αυτός είναι ο ρόλος μας άλλωστε, όχι γιατί θέλουμε να αποκομίσουμε κάτι από αυτό, αλλά γιατί νιώθουμε δυνατοί όταν ως συνδικαλιστική οργάνωση κάνουμε αυτό που αρμόζει. Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι η πολιτική βούληση είναι με το μέρος των ζητημάτων αυτών.

Εκ της Καθαρής Εκπροσώπησης


Ανακοίνωση

        ΚΑΘΑΡΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ
   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
    ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΑΔΑΣ
           ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 



                                                                                   
                                                                                                       Πάτρα 10/02/20719


Θέμα: Πως αλλάζουμε τον βηματισμό που μας έχει εγκλωβίσει τα ουσιαστικά ζητήματα μας.

 Όλοι μαζί οι πυροσβέστες της Δυτικής Ελλάδας πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία ώστε να αλλάξουμε με αξιοπρέπεια τις συνθήκες και τα κοινωνικά - οικονομικά συμφέροντα μας, γυρίζοντας σελίδα στην εκπροσώπηση.
Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο να πιστέψετε ότι είναι δυνατόν να είμαστε κάτι διαφορετικό από τις τόσες Παρελθοντικές παρεμβάσεις που δεν έχουν γίνει για σημαντικά ζητήματα μας, όμως ο τρόπος, οι ενέργειες μας, αλλά πολύ περισσότερο τα αποτελέσματα μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι φέρνουμε άλλο βηματισμό στην εκπροσώπηση του Πυροσβέστη.
Η συμμετοχή σας στην Γενική Συνέλευση του Μαρτίου δίνει την δυνατότητα να σηματοδοτήσει
ότι μπορούμε, ότι ελπίζουμε, ότι έχουμε εκπροσώπηση χωρίς βαθμολογικές διακρίσεις και ότι πετυχαίνουμε τους φανερούς στόχους μας.
Ποτέ δεν είδαμε από ψηλά κανέναν αντικριστά, αλλά  όλοι σε μια κοινή πορεία χωρίς βαθμολογικές διακρίσεις είμαστε πυροσβέστες και θέλουμε ξεκάθαρα να αγωνιστούμε για το κοινό συμφέρον, ενώ οι διαφωνίες μας είναι πολλές με τους έως τώρα χειρισμούς και θα τις παραθέτουμε όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε.
Σας κάνουμε γνωστό ότι τίποτα δεν μας εμποδίζει να αλλάξουμε τα κακός κείμενα. Ήρθε η ώρα και απομένουν λίγες μέρες όπου με την δική σας συμμετοχή πυροσβέστες και  πυροσβέστριες θα δώσετε την εντολή να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αναδείξουμε τα ζητήματα μας στα αρμόδια υπουργεία.
Έτσι διαμέσου των καταστατικών διαδικασιών όπου θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλος Μαρτίου 2019 είναι επιβεβλημένη η παρουσία όλων μας. Είμαστε παρόν με θέσεις.
Θα ακολουθήσουν Δελτία Τύπου όπου θα σας ενημερώνουμε με ακρίβεια και σεβασμό.


                                                  Για την Καθαρή εκπροσώπηση