Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Συνέντευξη του Προέδρου μας στον Σκάϊ TV (19-08-2017)


  Αποκαλυπτική ήταν και η σημερινή συνέντευξη του Προέδρου του Σωματείου μας κ. Οικονομόπουλου Γεώργιου.
Ο Πρόεδρος μας παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωί στον Σκάϊ ΤV και στην δημοσιογράφο Μάγδα Τσέγκου όπου τόνισε ξεκάθαρα πως ο Πρωθυπουργός δεν οφείλει να είναι στο συμβάν αλλά οι πολιτικές του επιλογές να εφαρμόσουν την νομιμότητα.

   Δείτε την συνέντευξη μετά το 44ο λεπτό ΕΔΩ

«Μόνο 600 πυροσβέστες», και απλήρωτοι, σβήνουν πυρκαγιές στην Ελλάδα

Η Ελλάδα διαθέτει 12.000 πυροσβέστες, όμως στην πράξη μόνο 600 εξ αυτών συμμετέχουν στην κατάσβεση πυρκαγιών, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ανώτερος συνδικαλιστής της Πυροσβεστικής, καταγγέλλοντας μάλιστα πως οι πυροσβέστες που μάχονται καθημερινά με τις φλόγες είναι απλήρωτοι για νυχτερινά, υπερωρίες και εκτός έδρας.

«Η πραγματικότητα που ζούμε μας γεμίζει οργή και θυμό […] Έχουμε προειδοποιήσει καιρό πριν για τα κενά σε προσωπικό και μέσα» δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Πυροσβεστών Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Γιώργος Οικονομόπουλος. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως στη μεγάλη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική θα έπρεπε να σταλούν δύο χιλιάδες πυροσβέστες, αντί για 300 που κινητοποιήθηκαν.

Ο κ. Οικονομόπουλος επισήμανε ότι οι πυροσβέστες που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης παραμένουν απλήρωτοι για νυχτερινή εργασία, υπερωρίες και υπηρεσία εκτός έδρας παρά το γεγονός ότι το σχετικό κονδύλι έχει εκταμιευτεί εδώ και πέντε μήνες από το υπουργείο Οικονομικών.

Απηύθυνε έκκληση προσωπικά στον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι μολονότι δεν χρειάζεται να κρατά μάνικα στα μέτωπα θα έπρεπε να επιλέγει συνεργάτες που μεριμνούν για τις ανάγκες των πυροσβεστών και να αντικαθιστά όσους είναι «εμπόδιο στην εφαρμογή της νομιμότητας».

«Σημαντική λέξη η 'ευγνωμοσύνη', αρκεί να ξέρουμε την έννοιά της», προσέθεσε ο κ. Οικονομόπουλος, αναφερόμενος στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί ευγνωμοσύνης προς τους πυροσβέστες.

Παράλληλα απέρριψε τους ισχυρισμούς κυβερνητικών στελεχών περί σχεδίου αποσταθεροποίησης μέσω των πυρκαγιών, λέγοντας ότι το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο και πρώτο κομμάτι του παζλ είναι η εμπορική εκμετάλλευση της καμένης γης.

 Πηγή: skai.gr

Συνέντευξη του Προέδρου μας στον Σκάϊ TV


  Συνέντευξη παραχώρησε χθες 18-08-2017 στην πρωινή εκπομπή Σκάϊ ενημέρωση του Σκάϊ ΤV ο Πρόεδρος του Σωματείου μας.
Ο Πρόεδρος επισήμανε τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά και ότι το παζλ των αιτιών των πυρκαγιών είναι πολυσύνθετο, προέρχεται από πολλές ομάδες ανθρώπων και δεν υπάρχει θέμα αποσταθεροποίησης της χώρας. Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος μίλησε για την έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικών μέσων, καθώς και ότι ο αριθμός των πυροσβεστών υπάρχει αλλά αυτοί που επιχειρούν στα μέτωπα είναι μόνο 600.
Τέλος αναφέρθηκε στο πρόβλημα που υπάρχει με την μη καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών νυχτερινών και εξαιρέσιμων των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, αλλά και στο ότι το πλαφόν για την εκτός έδρας αποζημίωση έχει τελειώσει με ότι αυτό συνεπάγεται.

                                            Για να δείτε την συνέντευξη πατήστε ΕΔΩ