Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Επιστολή πρόταση του Προέδρου κ.Οικονομόπολου προς την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας (Ε.Υ.Π.Σ.)

Θέμα . [ Κάλεσμα για επαναληπτικές εκλογικές διαδικασίες στην Ε.Υ.Π.Σ. Δυτικής Ελλάδας ]

                                                                

                                                            Πάτρα 21 Αυγούστου 2018

Συνάδελφοι Συναδέλφισες ,
Σε μια ιδιαίτερη σημασίας συνδικαλιστικής αναδιοργάνωσης, ιδιαίτερα μετά από την τελευταία εξέλιξη, (ΑΠΟΦΑΣΗ 1033/2018) του πρωτοδικείου Πατρών όπου δικαίωσε το σκεπτικό μας, ότι δηλαδή κανένα κόλλημα δεν υπήρχε ώστε να συμμετάσχουν όλοι οι συνάδελφοι πυροσβέστες στις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες που έγιναν με παρατυπίες, εφόσον δήλωσαν την πρόθεση  με αίτηση τους τον περασμένο Μάρτιο να εγγραφούν στην Ε.Υ.Π.Σ. Δυτικής Ελλάδας.
Και δεδομένου ότι προχωρήσατε σε εκλογικές διαδικασίες οφείλετε να συγκαλέσετε επαναληπτική εκλογική διαδικασία, διότι ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την παρεμπόδιση μεγάλης μερίδας Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης συμπεριλαμβανομένων και νυν μόνιμων ενώ είχαν το δικαίωμα παρεμποδίστηκαν με αιτιολογικό που καταρρίφθηκε και από την δικαιοσύνη.
Καλούμε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να αποφασίσουν σύγκληση Γενικής Συνέλευσης με θέματα ημερήσιας διάταξης.
α) Έγραφες όλων των πυροσβεστών της περιφέρειας μας και
β) Επαναληπτικές εκλογικές διαδικασίες ώστε να συμμετάσχουν όλοι οι πυροσβέστες της περιφέρειας μας.
Έτσι πέρα από την ενδυνάμωση της συλλογικής εκπροσώπησης θα αποκατασταθεί και η αδικία που έγινε με την παράτυπη απόφαση κόλαφο για την συνδικαλιστική καταστατική δημοκρατία όπου έλαβε το απερχόμενο Δ.Σ. της Ένωσης στις 23 Μαρτίου 2018 πλην της τότε μείζονος αντιπολίτευσης.
Οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι καθώς έχουμε κοινά προβλήματα - ζητήματα, ενώ αναζητούμε υπερκείμενες οργανώσεις για την οριστική αποτελεσματική επίλυση και προώθηση των ζητημάτων των υπαλλήλων του πυροσβεστικού προσωπικού χωρίς διακρίσεις για όλους τους Πυροσβέστες.
Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε την νομική αλλά και τυπική καταστατική διαδικασία ώστε να εφαρμοστεί με άλλη οδό η νομιμοποίηση του Δ.Σ. της Ένωσης πυροσβεστικών υπαλλήλων Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων.
Λόγο ότι ουδεμία ευθύνη φέρουμε, θέλουμε με ωριμότητα και συναδελφική αλληλεγγύη όπως αρμόζει με καθαρή Εκπροσώπηση να πάμε ήπια σε μια δημοκρατική συνδικαλιστική εκλογική διαδικασία.
Με αυτό το σκεπτικό δίνετε η δυνατότητα συλλογικής εκπροσώπησης από όλους τούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος.
Στοιχεία που αναζητούμε και αναζητά η αναγκαιότητα της εποχή μας.


                                                            Για την καθαρή Εκπροσώπηση
         
                                                                 Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ