Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Η τοποθέτηση του εκπροσώπου της 6ης Ε.Μ.Α.Κ. Χρήστου Χασιώτη στην Γενική Συνέλευση της 27/01/2018

 Από την μία βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι εξελίξεων. Εξελίξεις που σηματοδοτούν αλλαγές. Αλλαγές που φοβίζουν το κατεστημένο. Αλλαγές που επιδιώκουμε εμείς και πετυχαίνουμε. Μονιμοποίηση, αόριστου χρόνου θέσεις για πενταετείς, διεκδίκηση χρημάτων από τον Φλεβάρη του '17.
Από την άλλη έχουμε έναν άνθρωπο, τον Γιώργο τον Οικονομόπουλο, βαθύτατος γνώστης των συνδικαλιστικών θεμάτων, με γνωριμίες, με σκοπό, με θέληση, με αφοσίωση, με δυναμικές παρεμβάσεις από ράδιο και τηλεοράσεις, μέχρι το γραφείο του Πρωθυπουργού. Με κινήσεις που δεν γνωστοποιήσαμε αν και θα μπορούσαμε, αλλά αφήσαμε να εξελιχθούν όπως έπρεπε και τώρα έρχονται κάποιοι γνωστοί άγνωστοι να καρπωθούν τους δικούς μας κόπους. Μπορεί να έγιναν λάθη στο παρελθόν, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτά. Προχωράμε, μαθαίνουμε απ' τα λάθη μας και τ' αφήνουμε πίσω.
Όταν ήμουν στην Ζάκυνθο λοιπόν, τα παιδιά μου διηγούνταν ιστορίες από τον καιρό που ήταν εποχικοί. Την εργασιακή απαξίωση, την άσχημη συμπεριφορά, την αβεβαιότητα, την προδοσία. Τους έστελναν στο υπόγειο να κάθονται γιατί ήταν εποχικοί. Σίγουρα όλοι θα έχετε και μια τέτοια ιστορία να πείτε.
Πως θα σας φαινόταν λοιπόν αν σας έλεγα πως από τα υπόγεια έφτασε η ώρα της μονιμοποίησης, η ώρα των ίσων δικαιωμάτων για όλους τους συναδέλφους, αλλά και των ίσων υποχρεώσεων.
Η ώρα του φόβου για αυτούς. Απλά πρέπει να το πιστέψουμε. Τα τελευταία μέτρα είναι πάντα και τα πιο δύσκολα. Κανείς δεν θα μας δώσει αυτά που αξίζουμε. Και θα το κάνουμε.
Θα πρέπει όλοι μας να συνασπιστούμε πίσω από τον Γιώργο τον Οικονομόπουλο. Να αφήσουμε προσωπικές διαφορές, ν' αφήσουμε αμφιβολίες και να ενωθούμε. Γιατί αν ενωθούμε πενταετείς και τριετείς, είμαστε ασταμάτητοι. Είμαστε το κύμα που θα σύρει τα πάντα στο διάβα του. Κι αυτό το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά. Γιαυτό μας κρατούσαν τόσο καιρό με το σύστημα διαίρει και βασίλευε.
Άραγε ποιος άλλος θα παλέψει για τα συμφέροντα μας, πενταετών και τριετών από τον Γιώργο τον Οικονομόπουλο; Ποιος άλλος δεν έχει τίποτα να αποδείξει; Ποιος άλλος θα βάλει το συλλογικό καλό πάνω από όλα;
Προχωράμε λοιπόν μόνο μπροστά. Το επόμενο βήμα, η εγγραφή μας στο σωματείο των μονίμων και μια βροντερή φωνή να προασπίζει τα συμφέροντα όλων, πενταετών τριετών και μονίμων.

                                                                                                                     Χρήστος Χασιώτης


Ανακοίνωση

   ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
 ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ
              ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

   Κολοκοτρώνη 20 5ος Όροφος Πάτρα
                                                                      Τηλ: 6977223123

                                                                https://sppunotde.blogspot.gr/

                                                                  https://sppyne.blogspot.gr/

                                                                                                                       Πάτρα 29/01/2018

   Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27/01/2018 στην αίθουσα του Ο.Λ.Π.Α. στο νέο λιμάνι Πατρών με μεγάλη επιτυχία η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Π.Π.Υ. Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων ξεπερνώντας κάθε προσδοκία σε μια εποχή που ο συνδικαλισμός έχει μια φθίνουσα πορεία. 
Όλοι οι εκπρόσωποι από τις Π.Υ. της περιφέρειας μας μαζί με το Δ.Σ. ανέλυσαν με επιχειρήματα που βρίσκεται το ζήτημα μας και για ποιο λόγο καθυστερούν οι διαδικασίες ένταξής μας στο μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος. Ενώ δόθηκε ξεκάθαρα περιθώριο εντός της ερχόμενης εβδομάδας το Δ.Σ. να αποσπάσει χρονικό προσδιορισμό από αρμόδιους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Παράλληλα μετά την πολύωρη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης πέρα από την ενημέρωση που σαφώς για ευνόητους λόγους γίνεται μόνο σε φυσικούς χώρους, αρμοδιότητα με την παρόν διαδικασία της Γ.Σ. με αποφασιστικότητα και δυναμικό παρόν πάρθηκαν αποφάσεις για όλες τις επόμενες ενέργειες που άπτονται. Μέσα σε αμοιβαία σύμπνοια με σοβαρότητα οι τοποθετήσεις όλων των μελών και εκπρόσωπων δεν θύμιζαν σε τίποτα παλιές συνταγές συνδικαλιστικών τακτικών. 
Αξίζει να σημειωθεί και η παρουσία του Επικεφαλής της ανεξάρτητης κίνησης Πυροσβεστών κ. Καρφίτσα Γεωργίου όπου με ιδιαίτερη έμφαση πήρε την πρωτοβουλία να έρθει και να εκφράσει την άποψη του για κοινή δράση. 
Επίσης αναφέρουμε επί λέξη τις δηλώσεις του προέδρου κ. Οικονομόπουλου Γεώργιου όπου μεταξύ άλλων είπε: "... δεν παραιτούμαι αν δεν σας δουν όλους όπως σας βλέπουν τα μάτια μου..." ενώ τόνισε πως νιώθει ικανοποίηση από την αναγνωρισιμότητα των ενεργειών του Δ.Σ. και ευχαρίστησε ονομαστικά έναν έναν όλους τους παράγοντες ενώ σύστησε σοβαρότητα και ειλικρίνεια, στοιχεία που σηματοδοτούν επιτυχία στους στόχους για συλλογική προώθηση. 
Παρακαλούμε με αυτήν την ανακοίνωση όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που δεν ήταν εφικτό να ήταν παρόν για υπηρεσιακούς λόγους να απευθυνθείτε στους εκπροσώπους  για να ενημερωθείτε για τις γενναίες αποφάσεις που πάρθηκαν, καθώς και με τηλεφωνική επικοινωνία στα τηλέφωνα του σωματείου μας 6977223123, 6985776483.  
Θα ακολουθήσει Δελτίο τύπου την επόμενη εβδομάδα για τις αποφάσεις μας.


                                                    Εκ της διοίκησης του Σωματείου