Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Ανακοίνωση



     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
   ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ
                ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                                    




                                                             


                                       
                           
       Αρ. Πρωτ. 302                                                                          Πάτρα 11/10/2018



Στην Αθήνα βρέθηκε χτες 11/10/2018 νωρίς το πρωί ο Πρόεδρος του Σωματείου μας Γ. Οικονομόπουλος για τις εκκρεμότητες που έχουν απομείνει σχετικά με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας και την εφαρμογή των σωστών μισθολογικών κλιμακίων, τα βιβλιάρια υγείας, τις ταυτότητες, τις οκτάρες στολές και με την εκπαιδευτική σειρά των νέων πυροσβεστών που προήλθαν από τους Π.Π.Υ.
Ο Πρόεδρος κατέθεσε τις διατάξεις και τις Διαταγές στα αρμόδια τμήματα του Α.Π.Σ. και ενημέρωσε ότι κακώς δεν έχουν ρυθμιστεί ακόμα αυτές οι εκκρεμότητες.
Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τα αρμόδια τμήματα του Α.Π.Σ. σχετικά με τα βιβλιάρια υγείας είναι ότι έχουν αρχίσει να εκδίδονται στην Βόρεια Ελλάδα, και στη συνέχεια θα ολοκληρωθεί η διαδικασία από περιφέρεια σε περιφέρεια για όλη την επικράτεια. Για τις ταυτότητες έχουν προμηθευτεί τα έντυπα αλλά πρέπει πρώτα να δοθούν οι οκτάρες στολές ώστε να βγούνε ανάλογες φωτογραφίες, καθώς έχουμε πληροφορηθεί ότι υπάρχουν αποθέματα υφάσματος στις αποθήκες ιματισμού. Ενώ για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας όπου είναι θέμα που αφορά και την 82η εκπαιδευτική σειρά, σαφώς και δόθηκε εξήγηση από τον Πρόεδρο ότι αρμοδιότητα σε αυτό έχει το τμήμα ανθρωπίνων πόρων του Α.Π.Σ. όπου πρέπει με σαφήνεια να δώσει τις ανάλογες εντολές στο οικονομικό τμήμα για να πληρωθούν οι νέοι μόνιμοι πυροσβέστες στα κανονικά μισθολογικά κλιμάκια άμεσα διότι οι Διαταγές έχουν ήδη βγει. Οι επαφές μας με τα αρμόδια τμήματα του Α.Π.Σ. θα συνεχιστούν ώστε να τελειώνει αυτό το ζήτημα σύντομα.
Άλλο θέμα που εξέτασε το Δ.Σ. του Σωματείου μας είναι το πλαίσιο για τους εναπομείναντες Π.Π.Υ. που εδώ και αρκετό καιρό έχει κατατεθεί το πλαίσιο στο αρμόδιο Υπουργείο.
Συνάδελφοι συναδέλφισσες βρισκόμαστε μπροστά και σε συχνές επαφές με καθαρή και διαφανή εκπροσώπηση.



Εκ της Διοίκησης του Σωματείου