Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Συνάντηση του Δ.Σ. του Σωματείου μας για το ωράριο σχετικά με το ΦΕΚ 1293

   
            ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
       ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
      ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ
                   ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
        Κολοκοτρώνη 20 Πάτρα 5ος Όροφος

                                                  
                                             
      Αριθμ. Πρωτ. 64                                                                                           13 Απριλίου 2017

                       
                                                                     ΠΡΟΣ
                                                             ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ


 ΘΕΜΑ: <<Συνάντηση του Δ.Σ. του Σωματείου μας για το ωράριο σχετικά με το ΦΕΚ 1293>>

 Συνάδελφοι/σες

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Δ.Σ. του Σωματείου μας με τον Διοικητή υπηρεσιών Νομού Αχαϊας Πύραρχο κ. Ρουμελιώτη Νικόλαο, με θέματα: ωράριο σχετικά με το ΦΕΚ 1293, καθήκοντα όπως προβλέπονται από τον 4455/17 άρθρο 13.

Το Σωματείο μας ζήτησε από τους φυσικούς εργοδότες μας να εφαρμόσουν άμεσα σε όλες τις υπηρεσίες της περιφέρειας μας το 24ωρο, ώστε να φανούν ξεκάθαρα οι προθέσεις από πλευράς της φυσικής μας Διοίκησης αν στην πράξη πλέον ακολουθήσουν τα προβλεπόμενα, εφόσον βέβαια τέθηκε υπόψη και η αριθμ. Πρωτ. 24565 οικ. Φ. 105.6 Διαταγή Αρχηγείου, βέβαια κάπως αργά μετά δηλαδή από δύο μήνες, ελπίζοντας να μην χαθούν άλλα χρήματα. Στις εκτενέστερες συζητήσεις που έγιναν δόθηκαν διευκρινήσεις πάνω στο ζήτημα και για τα καθήκοντα τα οποία σύμφωνα με τον νόμο 4455/17 (πρόσφατη καταχρηστική τροπολογία) δύναται να εναρμονίζονται με του μόνιμου προσωπικού, επίσης και το ωράριο με αποζημιώσεις όπου προβλέπονται στις παρ. Α,Β άρθρου 20 του 4354/15(Α176) αλλά δυστυχώς μόνο για πέντε μήνες.

Στην συνέχεια των επαφών μας παραβρεθήκαμε στο γραφείο του Επιχειρησιακού Συντονιστή Περ. Δυτ. Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Υποστράτηγο κ. Ματθαιόπουλο Βασίλειο, όπου σε διεξοδική συζήτηση αναλύσαμε και του μεταφέραμε την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, όπου μας τόνισε ότι το Πυροσβεστικό Σώμα οφείλει να ανοίξει διάλογο μαζί μας για να τελειώσει το θέμα μας.
Από πλευράς Σωματείου μας ο Πρόεδρος μας, τόνισε ξεκάθαρα ότι άμεσα πριν την επόμενη του συνάντηση με τον Πρωθυπουργό θα προϊστατε σε σύσκεψη στην περιφέρεια πολιτικής προστασίας ώστε να προχωρήσουμε σε προτάσεις επίλυσης τόσο στα επιμέρους θέματα όσο και στο προτεραιότητας ζήτημα μας που δεν είναι άλλο από την εφαρμογή του νόμου 3938/11, για την πλήρως ένταξη μας στο μόνιμο Πυροσβεστικό προσωπικό και εξίσωση μισθολογίας των ΠΠΥ που ανανέωσαν. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Συντονιστής μας ενθάρρυνε περισσότερο, ενώ μας δήλωσε ότι όσο του επιτρέπεται θα βρίσκεται στο πλευρό μας.


                                                   Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                 Ο Πρόεδρος                                                                                Ο Γραμματέας 


      Οικονομόπουλος Γεώργιος                                                                Πολίτης Παναγιώτης