Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Κάλεσμα όλων των πυροσβεστών για εγγραφή στην Ένωση υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Ε.Υ.Π.Σ.

          ΚΑΘΑΡΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ 
   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ 
ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ
    ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ



 
 
    Κάλεσμα όλων των πυροσβεστών για εγγραφή στην Ένωση υπαλλήλων                        Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Ε.Υ.Π.Σ.    

''Φωτιά ωραία φωτιά μη λυπηθείς τα κούτσουρα
Φωτιά ωραία φωτιά μη φτάσεις ως στην στάχτη...''

Πυροσβέστες πυροσβέστριες,

Συμβολική οι στίχοι από την ποιητική δημιουργία του Οδυσσέα Ελύτη, καθώς σε μια συνεχή προσπάθεια έχουν επιδοθεί όλοι οι εκπρόσωποι της Καθαρής Εκπροσώπησης για επίλυση των προβλημάτων των πυροσβεστών χωρίς βαθμολογίες διακρίσεις μετά και από τις καθοριστικές παρεμβάσεις μας με δικαστικές ενέργειες και οτιδήποτε άλλο απαιτείται, για την σύσφιξη όλων των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος (πενταετούς υποχρέωσης, μόνιμους, υπαξιωματικούς) ανεξαρτήτως βαθμολογικών διακρίσεων, για την αποτελεσματική επίλυση των ζητημάτων μας. Ήρθε η στιγμή λοιπόν που στην Περιφέρεια μας οφείλετε όλοι να μας δώσετε μια ευκαιρία, ώστε να προβάλουμε να προωθήσουμε αλλά και να αντιμετωπίσουμε με αποτέλεσμα τα ουσιαστικά ζητήματα μας.
Με την εγγραφή σας στην Ένωση υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας σε μια περίοδο εκσυγχρονισμού και εκδημοκρατισμού του θεσμού και του νομοθετικού πλαισίου του Πυροσβεστικού Σώματος, ανεξαρτήτως μικροπολιτικής τακτικής, η εγγραφή σας θεωρείτε επιβεβλημένο καθήκον διότι αντισταθμίζει την ρεαλιστική επιλογή για την λύση των ζητημάτων με καθαρή εκπροσώπηση. Αξιοσημείωτο είναι ότι δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι πυροσβέστες (πενταετούς υποχρέωσης, πυροσβέστες μόνιμοι του πυροσβεστικού Σώματος που έχουν οργανική θέση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στα νησιά του Ιονίου Λευκάδας Κεφαλληνίας και Ζακύνθου) Συνάδελφοι πυροσβέστες άμεσα οφείλετε όλοι να συμμετέχετε σε έναν αγώνα, μια κίνηση, μια προσπάθεια και μια πρωτοβουλία, σε μια διάφανη και ξεκάθαρη ενέργεια. Τώρα ξεκινά με καθαρή εκπροσώπηση και προϋποθέσεις που γνώμονα έχει την συνεχή δυνατότητα προοπτικής να παραμείνει αμερόληπτη, μαχητική, αγωνιστική και αποτελεσματική η καινούργια αρχή μιας από της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής οργάνωσης του Πυροσβεστικού Σώματος. Η Επιρροή μας στα κέντρα λήψης αποφάσεων, οποιαδήποτε κι αν είναι αυτά αποτελεί την εμπιστοσύνη που μετά από έναν δύσκολο αγώνα βγήκε θετικό αποτέλεσμα σε μια δύσκολη στιγμή για την χώρα.

Όμως τα ζητήματα των πενταετούς υποχρέωσης πυροσβεστών, τα επιδόματα των μονίμων, η μισθοδοσία σύμφωνα με τις ώρες εργασίας, τα καθημερινά προβλήματα των πυροσβεστών καθώς και το οργανόγραμμα, είναι πρόκληση για εμάς αλλά πολύ περισσότερο για όλους εσάς που θέλουμε και σας προσκαλούμε να στηρίξετε την καινούργια καθαρή ενέργεια μας. Επίσης πρόκληση για εμάς είναι και η συνταξιοδότηση των παλεών πυροσβεστών που τους αξίζει μια σύνταξη αξιοπρέπειας που τόσα χρόνια έφαγαν τον καπνό και επιβαρύνουν την ίδια τους την υγεία, το πιο πολύτιμο αγαθό.
Καλούμε λοιπόν όλους τους Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, νέους μόνιμους αλλά και παλαιότερους να εγγραφούν άμεσα στην Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων ώστε να ανταποκριθούμε στις αναπτυγμένες προοπτικές που ανοίγονται με την κίνηση της καθαρής εκπροσώπησης.
Για την καθαρή Εκπροσώπηση
Γ. Οικονομόπουλος