Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Καταπέλτης η Δικαστική απόφαση

ΚΑΘΑΡΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ
ΕΛΛΑΔΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ


Πάτρα 04/08/2018

Η δικαίωση ήρθε.. Καταπέλτης η δικαίωση των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και νυν μονίμων Πυροσβεστών της Περιφέρειας Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Η Δικαιοσύνη μίλησε... Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι το Πρωτοδικείο Πατρών έκανε δεχτή την πρόταση των Πυροσβεστών που αδίκησε ο επικεφαλής της απερχόμενης Διοίκησης της Ένωσης υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας Λευκάδας Κεφαλληνίας και Ζακύνθου με υποχρεωτική εγράφη όλων όσων έχουν κάνει αίτηση στην εν λόγω Ένωση.
Τι αλλάζει λοιπόν; Τον περασμένο Μάρτιο με παρατυπίες και διαδικασίες που θυμίζουν αλλά καθεστώτα και εποχές, η απερχόμενη πλειοψηφική Διοίκηση της Ένωσης με επικεφαλής και εμπνευστή τον κ. Φερτάκη Βασίλειο απέρριψε τις αιτήσεις εγγραφής στην Ε.Υ.Π.Σ. των Πυροσβεστών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τον πιο αντισυναδελφικό και αντισυνδικαλιστικό τρόπο προφασιζόμενος λόγους που δεν συμβαδίζουν με την ηθική, την δεοντολογική δομή και την εν γένει εκπροσώπηση των Πυροσβεστών.

Τέτοιες συμπεριφορές πάντοτε θα πολεμιούνται.

Την αποκατάσταση της όλης αδικίας ήρθε να πει ξεκάθαρα με σαφές σκεπτικό η απόφαση του Πρωτοδικείου Πατρών (θα έχετε την ευκαιρία στο αμέσως επόμενο διάστημα την κοινοποίηση της εικοσασέλιδης απόφασης που για ευνόητους λόγους δεν την αναρτούμε σήμερα) όπου ρητός ορίζει την υποχρέωση των οργάνων της Ε.Υ.Π.Σ. Δυτικής Ελλάδας να εγγράψουν όλους τούς Πυροσβέστες που έχουν δηλώσει την πρόθεση, με αίτηση τους να εγγραφούν στην Ένωση πριν την τελευταία παράτυπη εκλογική διαδικασία.
Αλλά το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι ΚΑΙ το ήδη ενεργό Σωματείο με την επωνυμία "Σωματείο Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων" όπου δεν είναι ενταγμένο σε υπερκείμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις, δεν υπάρχει κόλλημα να υφίσταται παράλληλα.

Μεγάλη ευθύνη έχει ο ίδιος ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Φερτάκης για την όλη περιπέτεια που έχει επέλθει η Ένωση μας, αλλά αυτό που μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι ότι δεν έχει δηλώσει την πρόθεση του να προχωρήσει σε επαναληπτικές εκλογικές διαδικασίες. Θέλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια της εκπροσώπησης και με ορθές τακτικές την προοπτική για νέα καθαρή δημοκρατική εκπροσώπηση χωρίς εμπάθειες και με την όσο γίνεται μεγαλύτερη συμμετοχή των Πυροσβεστών σε μια μεταβατική περίοδο της αναγκαιότητας και της καθημερινότητας του Πυροσβέστη, σεβόμενοι όλοι μας την δομή του Σώματος χωρίς να υποτιμηθεί ο βαθμός οποιασδήποτε υπάλληλου του Πυροσβεστικού Σώματος.
Με αγωνιστικές ακραιφνώς διαθέσεις. Για την καθαρή εκπροσώπηση.
Οικονομόπουλος Γεώργιος
Πρόεδρος πυροσβεστικών υπαλλήλων
Νοτιοδυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων