Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Δελτίο τύπου

          ΚΑΘΑΡΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ
    ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ 
     ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
            ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ



                                                                          
                                                                                                           Πάτρα 21/03/2019



Θέμα: (Να Εκδοθεί άμεσα νέα ανακοίνωση για την Γενική Συνέλευση της 30 Μαρτίου 2019 όπου να αναφέρει τα ζητήματα που κατατέθηκαν από το 1/10 των μελών της Ένωσης Πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας).
 Συνάδελφοι σας πληροφορούμε ότι μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης μας την 19 Μαρτίου 2019 εξεδόθη ανακοίνωση με γνωστοποίηση για Γενική Συνέλευση στις 30 Μαρτίου και Ω/17:00 στο Κ.Ψ. του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πατρών όπως έγινε γνωστό και με την από 19/03/19 Αρ. Πρωτ. 83. Με την ανακοίνωση αυτή η έκπληξη μας ήταν μεγάλη καθώς ο χώρος των 25 τ.μ. που επιλέγει να διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση είναι ακατάλληλος για απαρτία των 260 ατόμων.
Κατανοούμε το σκεπτικό του Προέδρου της κλήρωσης να δημιουργήσει ευκαιριακές και πρόχειρες συνθήκες για τις διαδικασίες ώστε να πάει σε δεύτερη και τρίτη ημερομηνία, για να μπορέσει να κουράσει και να απογοητεύσει τα μέλη ώστε να οδηγήσει όπου θέλει τα αποτελέσματα.
Γνωρίζουμε πολύ καλά επίσης ότι είναι τραγικό να καλεί Γενική Συνέλευση σ' αυτόν τον χώρο, σε ένα τέτοιο σημαντικό σημείο με άκρως ουσιαστικά ζήτημα, αλλά ούτε και η ανακοίνωση του Δ.Σ. δεν εμπεριέχει τα ημερήσια θέματα συζήτησης, τα οποία έχει την υποχρέωση να αναφέρει και απορρέουν από την νομιμότητα των καταστατικών διαδικασιών. Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά ξεκίνησε πάλι ο αγώνας του τηλεφώνου και της παραπληροφόρησης ώστε να αποθαρρύνουν τα μέλη ώστε να μην παραβρεθούν στην Γενική Συνέλευση αλλά να παραβρεθούν μόνο αυτοί που είναι της αρεσκείας του Προέδρου της κλήρωσης.
Κάνουμε γνωστό ότι οφείλει το Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Δυτικής Ελλάδας να βγάλει εκ νέου ανακοίνωση με τα σωστά ζητήματα όπως αυτά διατυπώνονται στις τελευταίες αιτήσεις του 1/10 των μελών για ψηφοφορία σε αναγκαιότητα νέων αρχαιρεσιών όπως σαφώς ορίζει το καταστατικό σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 3 ώστε να αποκατασταθεί η αδικία που αγνοεί παντελώς η Διοίκηση του Κλήρου της 19 και 20 Απριλίου 2018.
Επίσης οφείλει να αλλάξει κατεπειγόντως την αίθουσα συνεδρίασης, διότι μόνο 40 άτομα χωράει η εν λόγω αίθουσα, αλλά το κυριότερο είναι ότι εκεί εκτελούν υπηρεσία οι συνάδελφοι με ότι αυτό συνεπάγεται. Προς έκπληξη μας όμως διαπιστώσαμε ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες επέτρεψαν να γίνει σ' αυτόν τον χώρο η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης χωρίς να λάβουν γνώση ότι καλούνται 670 μέλη να παραβρεθούν εκεί.
Άμεσες ήταν και οι ενέργειες μας  προς την Διοίκηση του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού που αποδέχεται την κατάσταση αυτή και είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουν γνώση για το τι πρόκειται.
Σας γνωρίζουμε ότι σε περίπτωση που το Δ.Σ. δε συμμορφωθεί με τις προβλεπόμενες υποχρεώσεις του, πέραν των ευθυνών του, θα προβούμε όπως ακριβώς ορίζει το καταστατικό εμείς σε σύγκληση της ως άνω Αιτούμενης Γενικής Συνέλευσης, όπως ο νόμος μας δίνει το δικαίωμα και φυσικά σε αίθουσα που είναι κατάλληλη για να χωρέσουν όλα τα μέλη της Ένωσης μας.
Συνάδελφοι φτάνουμε σε κομβικά σημεία και εδώ οφείλουμε όλοι να ρίξουμε μεγάλη προσοχή με αυτοσυγκράτηση και δημοκρατία όπως μας δίδαξε η ιστορία μας. Θα είμαστε συχνά σε δελτία τύπου και ενημερώσεις για ότι νεότερο.

                              
                                                    Εκ της καθαρής Εκπροσώπησης