Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Ο δήμιος του διαχωρισμού των Πυροσβεστών Β. Φερτάκης

            ΚΑΘΑΡΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ
     ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
      ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
             ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ



                                                                                       
                                                                                                               Πάτρα 06/03/2019



 Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων, προέβη και σε άλλη απόφαση κόλαφος για την δημοκρατία και τις καταστατικές διαδικασίες, καθώς δεν ενέγραψε ως μέλη της τους Πυροσβέστες Πενταετούς υποχρέωσης. 
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης αυτής το Δ.Σ. καθώς και ο Πρόεδρος της εν λόγω Ένωσης κ. Φερτάκης (ο δήμιος του διαχωρισμού των πυροσβεστικών υπαλλήλων της Δυτικής Ελλάδας) θεωρεί υποκατηγορία τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, παρ΄ όλο που η δικαιοσύνη απεφάνθη και έκρινε άκυρη την εν λόγω απόφαση μόλις πριν από μερικούς μήνες.
Το Δ.Σ της Ένωσης, καθώς και ο Πρόεδρος της κ. Βασίλης Φερτάκης που εξελέγησαν με κλήρωση συνεχίζουν τον διαχωρισμό των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος.
Συνάδελφοι Συναδέλφισες,
Ουδέποτε άλλοτε έχει καταγραφεί τέτοια τακτική από συνδικαλιστικές οργανώσεις, καθώς οι αποφάσεις αυτές θυμίζουν άλλες εποχές, είναι αντιδημοκρατικές και βλάπτουν σε μεγάλο βαθμό προσβάλλοντας την εκπροσώπηση.
Αδύναμοι οι Διοικούντες της Ένωσης στρέφονται πάλι με την απόφαση τους αυτή σε κατηγοριοποίηση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, γιατί προφανώς δεν θα τους στηρίξουν σε νέα ενδεχομένη εκλογική αναμέτρηση, καθώς είναι πολύ πιθανόν η ακύρωση των προηγουμένων παράτυπων εκλογικών διαδικασιών που έχουν επιλέγει και συνεχίζουν να φέρονται ανίκανοι να σεβαστούν τους συναδέλφους που σηκώνουν το βάρος της δασοπυρόσβεσης χρόνια τώρα, ενώ είναι προφανές ότι θέλουν να καθυστερήσουν την είσοδο νέων μελών στην Ένωση για να έχει την υποτιθέμενη πλειοψηφία.
Εντός ημερών η δικαιοσύνη θα μιλήσει ξανά. Η καθαρή εκπροσώπηση ζητά άμεσα τις παραιτήσεις όλων των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης και τους καθιστά υπευθύνους για ότι επιπτώσεις έχει αυτό στην υπερκείμενη οργάνωση Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. με τις τόσες παρατυπίες και αντικαταστατικές διαδικασίες με μεθοδεύσεις κακοπροαίρετων σκοπιμοτήτων που γίνονται από τον Πρόεδρο της Ένωσης Β. Φερτακη. Εκτός των άλλων πρόσφατα ο Πρόεδρος της Ένωσης χρησιμοποιεί την συνδικαλιστική του ιδιότητα για να εξυπηρετεί τις κομματικές του προτιμήσεις εξαναγκάζοντας πυροσβέστες να τον επιλέξουν σε Περιφερειακές εκλογές κομματικών μηχανισμών..
Αυτά συνάδελφοι έφεραν την χώρα μας σε τέτοια κατάσταση και δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, καθώς είναι άκρως επικίνδυνες τέτοιες ενέργειες.
Έφτασε η στιγμή που οι Πυροσβέστες της Δυτικής Ελλάδας ενώνονται και τίποτα δεν θα τους διαχωρίζει. Το παρελθόν είναι απολύτως απόηχος και ξεκάθαρα δίνουμε αγώνα για τις εμμονές που δεν μπορούν να ξεπεράσουν όλοι όσοι οδήγησαν όχι μόνο τον κλάδο μας αλλά και ολόκληρη την χώρα στο αδιέξοδο. Πλέον έχουν ονοματεπώνυμο και δεν θα τους φοβηθούμε ώστε να τους αποδομήσουμε.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να προσέλθουν σε Γενική Συνέλευση ώστε να ρίξουμε το καθεστώς που είναι κυρία αιτία για την μη ολοκλήρωση των δικαιωμάτων μας.
Είμαστε πυροσβέστες και δεν μπορεί κανένας να μας διαχωρίσει. Όλοι μαζί μπροστά για καθαρή εκπροσώπηση.
                                     
                                              Για την καθαρή εκπροσώπηση