Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Μήνυμα του Προέδρου των Πυροσβεστών Νοτιοδυτικής Ελλάδας Κεφαλληνίας Λευκάδας και Ζακύνθου για την πρωτομαγιά 2018

Η σημερινή ημέρα έχει θεσπιστεί ως γιορτή εξέγερσης των αδικημένων, αυτών που με κόπο και με υπερβολική καταπίεση χωρίς την ελευθερία της επιλογής τους, να δουλεύουν μόνο για την επιβίωση τους. 
Παράλληλα είναι γιορτή μιας άλλης εποχής, της άνοιξης και των λουλουδιών, της μετάβασης από το Χειμώνα στην προσυπογραφή της άνοιξης. 
Η σημερινή μέρα ανήκει στην κοινωνία και σε όλους τους εργαζόμενους που ακόμα δεν έχουν το θάρρος να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να πλαισιώσουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το κίνημα του αγώνα που οδηγεί στην έξοδο από την εποχή της εργασιακής υποδούλωσης, στην εργασιακή ειρήνη.
Η έξοδος από τον εκφοβισμό που αναπαράγουν ορισμένοι (του παλαιού συστήματος κρατώντας μια δήθεν ισορροπία) φάνηκαν ξεκάθαρα ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν την επόμενη μέρα.
Ο αγώνας αυτός είναι πολυσύνθετος και χρειάζεται σταθερότητα. Χρειάζεται να επικρατήσουν τα αυτονόητα, τα αυτονόητα όμως είναι για όλους μας. Οφείλουμε λοιπόν όλοι να ξεσηκωθούμε εναντίον στο πολιτικό σκηνικό το οποίο ανομοιόμορφα κινείτε μη ανήσυχα για την ελευθερία των δικαιωμάτων. 
Το κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ πρωτοβουλιών από πλευράς εξουσιών έχει χαθεί.
Νιώθοντας πως έχουμε λόγο στα προβλήματα-ζητήματα με μικρά και ανιδιοτελής κίνητρα,
οφείλουμε να πάρουμε πρωτοβουλία διότι δεν είναι τυχαίος ο κοινωνικός αποκλεισμός μας.
ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΓΙΩΘΕΙ.
Μέσα από το μήνυμα αυτής της ημέρας, στην μνήμη όσων έχουν πολεμήσει ακόμα και προσφάτως ξεκάθαρα καλώ, όλους σας σε αγώνα που μπορεί να φαντάζει "ρομαντικός" σε μια εποχή που ο καθένας από αυτούς που διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται με κυνισμό τα ουσιαστικά ζητήματα των εργαζομένων, ο αγώνας αυτός όμως είναι ρεαλιστικός και θα δοθεί με όλη την δυναμικότητα μου.
Καλώ από σήμερα να ξεσηκωθούμε σε έναν αγώνα χωρίς θόρυβο, χωρίς να έχει τις τακτικές του παρελθόντος. Θέτω λοιπόν τον εαυτό μου πρώτο μπροστά στην ευθύνη να είμαστε παρόντες στις εξελίξεις με αποφασιστικότητα δυναμικό παρόν με δυνάμεις υγιείς για να επικρατεί το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ για μια καθαρή ανήσυχη κοινωνικά αναγκαιότητα όπου ο αγώνας σε χρόνο θα δίνετε για τα ζητήματα και όχι για το ποιος θα επικρατεί να είναι στα ζητήματα, χειραγωγώντας με εκφοβισμό ότι έρχονται τα χειρότερα. Αντίθετα η πορεία θα δείξει ότι έρχονται τα καλύτερα με αγώνα χωρίς εκφοβισμούς και εκβιασμούς με θαρραλέο αγώνα και έκφραση των ελευθεριών.  

                                  
                                                                                                                             Με ειλικρίνεια

                                                                                                                         Γ. Οικονομόπουλος