Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Ανακοίνωση του Σωματείου Π.Π.Υ. Νοτιοδυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων

    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
  ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
 ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ
              ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

                                                            Κολοκοτρώνη 20 Πάτρα 5ος Όροφος
                                                                       Τηλ: 6977 223123
                                                                    https://sppunotde.blogspot.gr

                                                                      https://sppyne.blogspot.gr/

       Αριθμ. Πρωτ. 168                                                                            Πάτρα 04/08/2017 


Σεβόμαστε τον Αγώνα όλων των συνδικαλιστικών δυνάμεων του κλάδου μας, αλλά κατακρίνουμε και αποδομούμε ότι εμποδίζει το στόχο μας. Φράσεις όπως "επίκειται η μονιμοποίηση" μας αφήνουν αδιάφορους. Όπως επίσης ανακοινώσεις που έχουν διφορούμενες έννοιες χωρίς να ξεκαθαρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει. Την χρονική στιγμή αυτή δεν είναι ώρα για εντυπωσιασμούς και άστοχες ενέργειες και κανείς Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης δεν έχει την υπομονή ή το κουράγιο να αποκωδικοποιεί ανακοινώσεις που δεν έχουν ξεκάθαρα νοήματα. Η μόνη πειστική ενέργεια που οφείλει να πράξει ο αρμόδιος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι το Π.Δ. υπογραμμένο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εφόσον έχει την πίστωση από το Υπουργείο Οικονομικών και με την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Ανασυγκρότησης, όπως ορίζει η νομοθεσία. Τονίζοντας δε όπως πρώτιστα με το αρ. Πρωτ. Δ217 7/4/2017 Διαβιβαστικό έγγραφο του Πρωθυπουργού προς τον υπουργό Προστασίας του πολίτη, το έγγραφο αυτό έχει κατατεθεί από τον συνδικαλιστικό μας φορέα στον Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα. Επίσης ταυτόχρονα και η κατάθεση τροπολογίας για εξίσωσης μισθολογίου των Π.Π.Υ που ανανέωσαν τη θητεία τους με καθήκοντα εναρμονισμένα με αυτά των μονίμων πυροσβεστών μέχρι συνταξιοδότηση τους.
Την χρονική αυτή στιγμή ήρθε η ώρα να ενωθούμε, και όλες οι ανεξάρτητες συνδικαλιστικές οργανώσεις αλλά και η ομοσπονδία με τον θεσμικό της ρόλο να παραβρεθούν στις 11 Αυγούστου στην Αθήνα στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών ημέρα Παρασκευή και ώρα 12: 30 μ.μ, να συγκλίνουν, με διαφάνεια των ενεργειών τούς με λογοδοσία στην ελληνική κοινωνία και με υπεράσπιση της νομιμότητας. Ανακοινώσεις αυτή τη στιγμή που περιέχουν αόριστα το ζήτημα μας αποπροσανατολίζουν τον στόχο μας και μας οδηγούν σε αδιέξοδο.
Εάν κάποια συνδικαλιστική μας οργάνωση έχει προχωρήσει το ζήτημα πιο πέρα από τα δημοσιευμένα έγγραφα μας, τότε η σύγκλιση αυτή αποχτά αυτομάτως μεγαλύτερο ενδιαφέρον και πρέπει οπωσδήποτε να δημοσιευθεί αυτή η μεγαλύτερης σημασίας ενέργεια. Η διαφάνεια σώζει την επιτυχία του στόχου μας. Δεν κλέβουμε και δεν υφαρπάζουμε καμία θέση και καμία καρέκλα και όπως έχουμε εξαγγείλει μας ενδιαφέρει ο στόχος μας. Δεν λύσαμε ακόμα το ζήτημα μας άλλα έχουμε θέσει το Π.Δ. πρωτίστως στον Πρωθυπουργό. και πρόσφατα στις 12 /07/2017 με το διαβιβαστικό έγγραφο μας προς τον Αρχηγό Π.Σ. ο οποίος υποσχέθηκε να το παραδώσει άμεσα στον Υπουργό. Η σύμπνοια αυτήν την στιγμή είναι επιτακτική ανάγκη για το επόμενο βήμα του κλάδου και σ΄αυτό είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε.
Ήρθε η ώρα που στις 11 Αυγούστου 2017 στην Αθήνα οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης ενώνονται και αυτό φαίνεται από τα χιλιάδες μηνύματα στα ιντερνετικά μέσα άλλα και στις τηλεφωνικές μας γραμμές.




Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας


Οικονομόπουλος Γεώργιος Πολίτης Παναγιώτης